Már készül a Jacko-botrányfilm folytatása: az örökösök próbálják leállítani a forgatást

Már javában zajlik a 2009-ben megjelent Neverland elhagyása című dokumentumfilm-sorozat folytatása, amely a Michael Jackson állítólag gyerekmolesztálási ügyében készült produkció utóhatásait boncolgatja. Mint ismert, a sorozatban Jacko két korábbi áldozata, James Safechuck és Wade Robson kendőzetlenül mesélt arról, hogy a popsztár gyerekkorukban miként bántalmazta őket szexuálisan és a film világszerte akkora botrányt kavart, hogy több helyen azóta is bojkottálják a 2009-ben elhunyt énekes dalait.

Michael Jackson a balján James Safechuckkal 1988-ban © Wikipédia

A Deadline cikke szerint azonban a Michael Jackson hagyatékát gondozó két cég mindent megtesz, hogy leálljon a forgatás. Az elhangzott vádakat az énekes családja és az örökségét gondozó szervezetek is tagadják, és állítólagos most jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy a botrányfilm új részei ne készüljenek el.

Ez is érdekelheti!

Marlon Brando már 1994-ben arról beszélt a hatóságoknak: lehet, hogy Michael Jackson gyerekekkel szexel

Őszintén beszélt Jackóról Macaulay Culkin

Michael Jackson megjósolta a koronavírust?

Sikerek, drámák és súlyos vádak - ma lenne 62 éves Michael Jackson, a pop királya

A Neverland elhagyása és így a folytatás rendezője, Dan Reed cége szeptember végén kapott egy felszólítást, hogy az eddigi kutatási dokumentumokat, illetve a már leforgatott anyagokat adják át a hatóságoknak, és azt is szeretnék megtiltatni, hogy a stáb a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon forgasson, ahol a Safechuck és Robson tovább küzd igazáért. Előbbi egyébként éppen a héten vesztett el egy pert az örökösökkel szemben, de természetesen fellebbezett az ítélet ellen.

Reed a napokban egy válaszkeresetben egy közel nyolcvan oldalas dokumentumban védekezik az örökösök támadásával szemben, többek között azzal, hogy a rendező brit állampolgár, így az amerikai szervek nehezebben járhatnak el ellene.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors