Lekapcsolták a gázt Lagzi Lajcsi lakóparkjában

Áll a bál a Boglárka apartmanparkban: kedd este körülbelül negyven lakásban lekapcsolták a gázszolgáltatást.
Áll a bál a Boglárka apartmanparkban: kedd este körülbelül negyven lakásban lekapcsolták a gázszolgáltatást.

Eddig csak sejteni lehetett, hogy a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó tatai apartmanparkban nemcsak az áramot lopták nagyüzemben, hanem a gázt is, kedd estére az ott lakók számára egyértelművé vált, hogy nagy bajban vannak.

A gázszolgáltató ugyanis a hatvan lakásból álló ingatlankomplexumban a lakások több mint felénél kikapcsoltatta a gázt. Ez pedig azt jelenti, hogy kisgyermekes családok maradtak gáz, fűtés és sokan meleg víz nélkül.

A szolgáltató autója fogadta munkatársunkat tegnap a társasháznál, pedig akkor már elviekben nem volt min dolgozni, kedd este ugyanis több szakember kivonult a helyszínre, hogy eltávolítsák a gázórákat. Az egyik éppen hazaérkező hölgy elmondta: fogalmuk sincs, mi várható még, ezért több bérlővel együtt úgy döntettek, amint tudnak, kiköltöznek.

– Felháborító ez az egész, ami itt folyik, felfogni sem tudjuk ezt az egészet, csak kapkodjuk a fejünket és követjük az eseményeket. Kétségbe vagyunk esve, szerdán például mindenfelé előzetes tájékoztatás nélkül megszüntették a gázszolgáltatást a lakásunkban. A társasház tele van gyerekekkel, aggódunk értük, mert fogalmunk sincs, mi jöhet még! Mi vagyunk bajban, pedig mi rendesen fizettük a megállapított összegeket. Most, hogy jön a hideg, hogyan fűtsünk? – panaszkodott a hölgy, aki elmondta, elképzelésük sincs, mikor lesz újra gáz a házban.

– Többen összefogtunk, és megbeszéltük, hogy mindannyian kiköltözünk, amint lehetőségünk lesz rá. Nyugodtan szeretnénk élni, és nem akarunk váratlan kellemetlenségeket – magyarázta a hölgy, aki meg is mutatta munkatársunknak a gázszekrényt, amelyben szemmel látható volt, hogy a szolgáltató eltüntette a gázórákat.

Úgy tudjuk, a szolgáltatást azokban a lakásokban kapcsolták ki, amelyek bérlakások. Azokat az ingatlanokat is végigjárták a szolgáltató emberei, amelyeket megvették a lakók, de náluk nem kapcsolták ki a gázszolgáltatást.

© Fotó: Vadnai Szabolcs

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors