Kórházba került Korda György

Budapesten ápolják a népszerű táncdalénekest. A kórház nem ad felvilágosítást, ám a Bors úgy tudja, a cukorbetegség és a stressz áll a rosszulléte hátterében.
Budapesten ápolják a népszerű táncdalénekest. A kórház nem ad felvilágosítást, ám a Bors úgy tudja, a cukorbetegség és a stressz áll a rosszulléte hátterében.

Két napja a Szent Imre Kórházban fekszik Korda György, a közkedvelt táncdalénekesnek magas cukra miatt volt szüksége orvosi ellátásra.

Nagy a titkolózás a kelenföldi kórházban, az orvosokat és a nővéreket utasították, hogy nem adhatnak információt híres betegükről, Korda Györgyről, sőt idegeneknek látogatniuk sem szabad. A Borsot azonban egy, a hírességhez közel álló informátor tájékoztatta a történtekről.

– Két napja van bent, a cukra rendetlenkedik – mesélte lapunknak az informátor.

Mint arról a Bors áprilisban beszámolt, a négy évtizedes folyamatos hajtás, a több tízezer élő koncert kikezdte Gyuri bácsi egészségét, cukorbeteg lett. Klárika adja be neki az inzulininjekciókat, a hetvennégy éves sztár így gyakorlatilag tünetmentesen él, de mint a mostani eset is mutatja, néha olyan helyzetbe kerül, hogy orvosi beavatkozásra is szüksége lehet.

– Telefonon beszéltem Gyuri bácsival, aki a kórházi kezelés ellenére sem mondta le egyetlen fellépését sem – mondja az informátor. – A hangja kifejezetten friss és fiatalos volt, és a kedélyállapotára sem lehet panasz, lelkesen beszélt a soron következő ­kon­cert­jei­ről.

Azt hiszem, csak egy átmeneti – de igen komoly mértékű – vércukorszint-ingadozás lehet a háttérben, amit gyógyszerekkel igyekeznek beállítani. Az értékek Gyuri bácsi szerint is sok mindentől kilenghetnek, ő azt mondta, hogy hiába tartja be a diétát, ha stressz éri, felugorhat a cukra. Márpedig igencsak sokat jár fellépni, és a több évtizedes rutinja ellenére az ötezredik fellépésén úgy izgul, mint az elsőn.

Felesége, Balázs Klári természetesen nagyon aggódik, a Bors viszont hiába érdeklődött nála, nem akart beszélni Gyuri bácsi állapotáról.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors