Kóbor János: Imádkozunk Benkő Laciért!

Napok óta egy budapesti klinikán fekszik a zenész, híreink szerint egyre kevesebbet észlel a külvilágból. Fia, Balázs reménykedik a felépülésében, Kóbor János, az Omega énekese közös imára szólít.

Napok óta egy budapesti klinikán fekszik a zenész, híreink szerint egyre kevesebbet észlel a külvilágból. Fia, Balázs reménykedik a felépülésében, Kóbor János, az Omega énekese közös imára szólít.

Az Omega billentyűse lapunk információi szerint napok óta fekszik egy budapesti klinikán, ahol egyre kevesebbet észlel a külvilágból. Idén nyáron, ugyanebben a kórházban megmentették az életét.

Az Omega együttes pillentyûsét a zene és a közönség szeretete élteti. Mindenki kedveli a mindig kedves Benkô Lászlót © Bors

Benkő László másfél hónappal ezelőtt egyszer már súlyos állapotba került, akkor az orvosok hozták vissza az életbe. A kiváló muzsikus július közepén az otthonában lett rosszul, majd a kórházba szállítását követően kiderült, hogy nagy baj van. Hónapok óta volt belső vérzése.

„Az érklinikai vizsgálaton is észrevették, hogy kissé vizesedni kezdett a tüdőm, mondták is, hogy ezt később rendesen ki kell vizsgálni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ebből ilyen gyorsan lehet ilyen nagy probléma. Bele is halhattam volna. Szerencsére fájdalmam nem volt, csak kellemetlenségem. Tulajdonképpen azt sem éreztem, amikor a felgyülemlett vizet eltávolították a tüdőmből. Olyan érzés volt, mintha finoman hátba vágtak volna” – nyilatkozta akkor az Origónak a zenész, aki napokkal ezelőtt ismét rosszul lett, és kórházba került.

A művészhez rendszeresen jár a kórházba a fia, Balázs © TV2

A Bors információi szerint az állapota igencsak rossz, cikkünk születésekor is többnyire alszik a budapesti klinikán. Lapunk utolérte Benkő László fiát, Balázst is, aki bizakodva nyilatkozott lapunknak édesapja egészségi állapotáról.

Most sajnos elég gyenge, ám ez valahol várható volt, hiszen a rengeteg gyógyszer, amivel kezelik, nagyon megviselte a szervezetét. Bevérzett a gyomra, bevizesedett a tüdeje, most pedig a térdét is operálni kellett – vallotta Balázs, aki az elmúlt két hónapban kórházról kórházra járt az édesapjával. – Egyik intézményből viszem a másikba, s most jelenleg az egyik budapesti kórház belgyógyászatán fekszik. Természetesen rendszeresen látogatom, s igyekszem minden pillanatban mellette lenni, az elmúlt napokban azonban sajnos én is megbetegedtem, belázasodtam, így most nekem sem ajánlott látogatnom őt.

Ez is érdekelheti!

Kóbor János nem lép fel többé Benkő László nélkül

Életmentő műtéten esett át születésnapján Benkő László

Benkő László a betegsége ellenére a Balatonra menekült

A zenész hogyléte felől az Omega frontemberétől, Kóbor Jánostól is érdeklődtünk:

Imádkozunk Laciért – kezdte az Omega alapítótagja, aki több évtizede ápol szoros barátságot a 77 éves billentyűssel. Benkő László és Mecky kapcsolata legendás, nem véletlen, hogy az énekes nap mint nap fohászkodik nagybeteg barátja mielőbbi gyógyulásáért. – Szegénykém nagyon rossz állapotban van, nemrégiben újra kórházba került, és azóta állandó felügyelet és kezelés alatt áll. Bevizesedett a tüdeje, válságos az állapota, az orvosok azonban mindent megtesznek az életben maradásáért – meséli megtörten a Borsnak Kóbor János, aki napi szinten informálódik barátja és zenésztársa hogyléte felől.

Kóbor János mindennap érdeklődik zenésztársa, barátja állapota felôl. Reméli, hogy ezúttal is kikerül a kórházból © Bors Archív

Utoljára Ciki (Debreczeni Fe­renc, az Omega dobosa – a szerk.) volt bent nála a kórházban, de sajnos nem igazán tudott Lacival kommunikálni. Nagyon le vagy gyengülve, és alig hallja, amit mondunk neki. Jelen helyzetben mi sem tudunk annál többet tenni, minthogy lélekben mellette va­gyunk, és sok erőt, kitartást kívánunk neki. Most tényleg nagy szüksége van a támogatásra, mert nagyon le van gyengülve. Persze próbálja magát tartani, de tudom, látom, hogy nagyon megviseli ez az egész. Több mint három évvel ezelőtt kezdődtek nála az egészségügyi problémák, s azóta nap mint nap meg kell küzdenie az életéért. Érthető, hogy most kimerült, ráadásul a koronavírus-járványt és a karantént is nagyon nehezen viselte. Neki a színpad és a közönség a mindene, ez élteti, az utóbbi időben azonban még erről is le kellett mondania… – fűzi hozzá Mecky, aki Benkő László fiával, Balázzsal is folyamatosan tartja a kapcsolatot.

Balázs ápolja, ő jár be hozzá a kórházba, mert szegény Lacinak a felesége, Zsuzsa sincs túl jó állapotban. Mindannyiukat rendkívül megviseli ez az egész helyzet, és a zenekar is nagyon várja vissza Lacit. Egy biztos, bárhogyan is alakuljon: Benkő László nélkül nincs, és nem is lesz Omega!