Jövőre már nem lesz Reszkessetek, betörők?

Lesújtó hír jutott el a Bors szerkesztőségébe: Kevin McCallister idén karácsonykor utoljára szállhat szembe a Vizes Banditákkal.
Lesújtó hír jutott el a Bors szerkesztőségébe: Kevin McCallister idén karácsonykor utoljára szállhat szembe a Vizes Banditákkal.

Nincs karácsony Kevin McCallister nélkül! Az év többi része a Bud Spencer– Terence Hill párosé, de karácsonykor az egyedül otthon maradó kisfiúé a főszerep.

A Reszkessetek, betörők! az ünnepi menü elmaradhatatlan részévé vált, milliók szurkolnak újra és újra az otthon felejtett Kevinnek a Vizes Banditákkal szemben.

Jó hírünk van: az RTL Klub idén karácsonykor is műsorra tűzi a részeket. Információink szerint már forog a csatorna ünnepi műsorrendjének promóciója, amelyet a széria ikonikus tárgyai is színesítenek majd. Kevin betörők elleni mesterterve, a felforrósított kilincs és Harry pajszere mind felbukkannak benne.

Tavaly szintén szellemes beharangozóval készült az RTL Klub. 2013-ban – máig emlékezetes a rajongók felháborodása – ugyanis semelyik csatorna sem vetítette a klasszikust. Petíciót indítottak, ezrek követelték vissza a filmet.

– Mottónk, miszerint az életben két dolog biztos: a halál és a Reszkessetek, betörők!, karácsonykor megdőlni látszik. Csatlakozz, ezt nem hagyhatjuk! – írták petíciójukban a rajongók a Facebookon.

– Minket is meglepett ez a nagy felháborodás. Eddig az volt a baj, hogy minden évben volt, most meg az a baj, hogy nincs. Meg tudom ígérni, jövőre ismét lesz – nyugtatta a kedélyeket akkor az RTL programigazgatója, Kolosi Péter. Könnyen lehet azonban, Kevinnek jövőre új otthon után kell néznie.

Milliók imádják

Kevin a nézettség biztos nyertese minden évben. 2014-ben az első részt 1,3 millióan, a másodikat 1,2 millióan nézték meg, de a kisfiú és a gazfickók 2012-ben is taroltak: az első kalandot 1,1 millióan, a másodikat 1,5 millióan látták. 2009-ben többször is leadták, de karácsonykor ugyanúgy több mint egymillió nézőt ültetett a képernyő elé.

A Bors szerkesztőségébe olyan hír jutott el, ami szerint a film sugárzási jogai hamarosan lejárnak a szériát 2002 óta számtalanszor adó RTL-nél. Ezek alapján bizonytalannak tűnik, jövő karácsonykor látható lesz-e a film.

Megkerestük Kolosi Pétert, aki kétértelműen nyilatkozott az ügyben. – Arról tudunk beszélni, ami idén képernyőre kerül, és hogy az RTL Klub mivel készül karácsonyra, az napokon belül kiderül – mondta Kolosi, aki maga is nagy kedvelője a filmnek. A jogok esetleges lejárásáról nem beszélhetett, mivel szerződésbeli kérdéseket érint.

A Bors a TV2-nél is érdeklődött, mivel a csatorna tavaly a Reszkessetek, betörők!-et is gyártó 20th Century Fox stúdióval is szerződött. Választ egyelőre nem kaptunk.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors