Gyász: elhunyt Somló Tamás

A zenész 68 éves volt.
A zenész 68 éves volt.

Somló keddre virradóan hunyt el - tudta meg a HVG.

Az LGT legenda hónapok óta betegeskedett - ám azt, hogy pontosan mi baja is volt, mindvégig titkolta. Mint arról májusban a Bors is beszámolt: Somló Tamás lemondani kényszerült egy fellépést, miután kórházba került. Akkor még nem lehetett tudni, mekkora a baj. Annyit kért rajongóitól és az újságíróktól: ne zavarják!

Noha a családja körében gyógyuló zenész a szerettei szerint az utóbbi időben már a gyógyulás útjára lépett, jó barátja és zenésztársa, Kóbor János június közepén úgy nyilatkozott: a helyzet igen súlyos. "Pontosan tudom, mi a betegsége Tamásnak! Ez most súlyosabb, mint ahogy gondoltuk. De tudom, hogy fel fog épülni! Kérésére nem látogatom, de nagyon szorítok érte!" Ekkor már többen tudni vélték: noha Somló azt üzente, csak a csuklás kínozza, minden valószínűség szerint ismét a rákkal folytat küzdelmet - azzal a kórral, ami felett egyszer már győzedelmeskedett.

A zenész hónapok óta betegeskedett © Bors

Somló Tamás 1947 november 17-én született Budapesten. Muzikalitása már kiskorában megmutatkozott: zenetagozatos általános iskolába járt, később pedig az Állami Artistaképzőbe járt, ahol zsonglőrködés mellett akrobatikát, táncot és pantomimet is tanult. 2004-ben azonban egy egész más szakmának is ismerője lett: az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát.

Ha zenei pályafutására tekintünk, elsősorban mindenkinek a Locomotiv GT ugrik be: a kultikus csapatban énekes-basszusgitáros-szaxofonos posztot töltött be 1973-tól, ugyanakkor korábban (1964 és 1967 között) az Omega, majd a Kex (1969-1971) sorait is erősítette - emellett szólókarrieje is jelentős.

2016. július 19-én ragadta el a halál. Nyugodjék békében.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors