Friss: rendőrt hívtak Kerényi Miklós Gáborra

Rendőrök igazoltatták az Operettszínház művészeit – köztük Kerényi Miklós Gábor művészeti vezetőt –, miután új musicaljüket reklámozva elfoglalták a főváros egyik forgalmas útját. A színészek iszkoltak, volt, aki megúszta, hogy elkapják.
Rendőrök igazoltatták az Operettszínház művészeit – köztük Kerényi Miklós Gábor művészeti vezetőt –, miután új musicaljüket reklámozva elfoglalták a főváros egyik forgalmas útját. A színészek iszkoltak, volt, aki megúszta, hogy elkapják.

Elfoglalták a budapesti Oktogont, a járdát, beálltak egy pickuppal, egy trélerrel, és gyors táncba kezdtek… Az Operettszínház művészei – hét fiatal szólista és harminc táncos – flashmobbal reklámozta a Fame című musicalt, nem törődve azzal, hogy bosszúságot okoznak az amúgy is türelmetlen autósoknak az egyik legforgalmasabb csomóponton… Ki is hívták rájuk a rendőrséget.

– Úgy tudjuk, a közeli Aradi utcában volt egy rendőri akció, ők jöttek át megnézni, mi történik... Igazoltattak, mivel akadályoztuk a forgalmat, de a flashmob csak három percig tartott – mondta a színház sajtófőnöke, Lencsó Rita.

– Legalább két hónapja terveztük ezt az eseményt. Beállt két nagy autó és nyolc taxi a kereszteződés közepére, felpattantunk rájuk, és elkezdődött a show – mondta lapunknak Veréb Tamás, a The Voice című műsorból megismert énekes.

Kollégája, Gömöri András Máté, aki szintén részt vett a flashmobban, így folytatta:

– Egy perc múlva ott is voltak a rendőrök… Átfutott rajtam, hogy leparancsolnak-e bennünket a kocsiról, de hál’ istennek, nem volt probléma. Nagy tapsot kaptunk, lepattantunk az autóról, én bevágódtam a tömegbe, így megúsztam az igazoltatást – mondta az énekes, aki egyébként a Barátok köztben is szerepelt.

Az Operettszínház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor viszont nem úszta meg az igazoltatást.

– Nem számítottunk arra, hogy ilyen hihetetlen gyorsan lecsapnak ránk. Óriási tömeg kellős közepén megjelent a szirénázó rendőrautó, de az előadást szerencsére végig tudták csinálni a fiatal művészek. Valóban igazoltattak, de bízom benne, hogy ennek mindössze az lesz a következménye, hogy sokan nézik majd meg az előadásunkat – mondta Kerényi Miklós Gábor.

Az Operett sajtófőnökétől megtudtuk, hogy egy műszaki dolgozó fegyelmi büntetést kapott a rosszul sikerült akció miatt Lőrinczy György főigazgatótól.

Erre szokták mondani: ha nem igaz, akkor is jó.