Frei Tamás elárulta, mekkora bevételkieséssel számol a koronavírus miatt

Frei Tamás a napokban a Forbes Élőben című internetes műsor vendége volt, ahol arról beszélt, kávéházai hogyan vészelik át a járványhelyzetet. Frei új, Peking-szindróma címen készülő könyve arról szól majd, milyen világ vár ránk 2025-ben a járvány után, ám a kötet befejezése még várat magára, a kávémogul figyelmét idén főként a Cafe Frei kávéházak helyzete kötötte le.

A magyarországi 55 kávéházon kívül Svájcban, Horvátországban, Szlovákiában Dubaiban, Franciaországban, Romániában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Királyságban jelen lévő Frei-kávézókban egy több tízmillió forintos fejlesztésnek köszönhetően úgynevezett pick up rendszert indítanak, hogy kényelmesebbé tegyék az elviteles rendeléseket. A vásárló mobilról rendelheti meg és fizetheti ki a kávét, majd felveheti a kávézóban.

Frei azt állította, összességében az idei forgalom nem sokkal fog elmaradni a 2019-es számoktól. A Café Frei Kft. tavalyi árbevétele 2,1 milliárd forint, adózott eredménye 328,3 millió forint volt.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors