Cicciolina 68 évesen újra az igazit keresi - interjú

A korábbi pornókirálynő, Cicciolina, azaz Husika éjszakai műsorral térne vissza a magyar médiába, miközben nyolc számjegyű összegekért kelnek el a festményei Olaszországban.

A korábbi pornókirálynő, Cicciolina, azaz Husika éjszakai műsorral térne vissza a magyar médiába, miközben nyolc számjegyű összegekért kelnek el a festményei Olaszországban.

Most érkezett vissza Milánóba Rómából. Miért látogatott el az örök városba?

Egy reggeli talkshow-ban voltam meghívott vendég, ahol a szerelem, a szeretkezés és a házasság is téma volt.

Testhezálló feladatnak tűnik, és gondolom, jól is jött egy kis felhajtás, hiszen az olasz Vanity Fair magazin szerint anyagi gondokkal küzd.

Kevesebb sajnos a felkérés, mert Olaszországban beleszólnak a politikusok a műsorkészítésbe. Semlegesnek kell maradnom, ha fel akarok lépni, nem mondhatom ki, amit valójában gondolok…

Örülne, ha itthon is filmet forgatnának az életéről © Végh István

Ez volt az oka annak is, hogy tavaly nem szerepelt az olasz Big Brother VIP-ben, amiről pedig korábban nekünk is mesélt?

Nem, annak teljesen más oka volt, de most úgy néz ki, hogy novemberben, vagy a 2020 januárjában induló szériában már benne leszek. Nyáron már a nevemmel reklámozták a műsort, de még tovább tárgyalunk a pénzről. Az egyeztetések szerint a fiam, Ludwig is velem tart majd, de ő csak a villán kívülről erősít engem.

Ahogy hallottam, igen rámenős tárgyalópartner, a The Farm című realitynél meg sem állt hatvanezer fontig, ami mostani árfolyamon több mint 21 millió forint.

Nem szabad alámenni egy bizonyos szintnek, hiszen híres vagyok, nem pedig egy utolsó senki. Persze a producerek ezt jól tudják, így mindig lehet kicsit dumcsizni az anyagiakról. Örülnék, ha Magyarországon is több lehetőségem lenne valóságshow-kban és más műsorokban szerepelni. Utoljára a Celeb vagyok, ments ki innen!-be hívtak. Nem értem, miért ne látná­nak egy éjszakai műsorban fantáziát, ahol a meghívott vendégeimmel tárgyalnánk ki az érzékiség és a testi­ség világát.

Kezdő modellként Magyarországon, még 1969-ben © AFP

Amíg nincs műsora, addig legalább van ideje festeni. Van kereslet a képeire?

Nemrég egy milánói aukciósházban kelt el az egyik festményem 80 ezer euróért, ami több mint 27 millió forintnak felel meg. Ugye elképesztő ár egy kortárs művészeti alkotásért?

Az utóbbi időben saját webshopot is üzemeltet, ahol a pikáns relikviák között egy Guiseppe nevezetű, pénisz alakú üvegtárgy is látható. Ennek sem csekély az ára…

Igen, muránói üvegből csináltattam, és sok műsorban volt hű társam, ezért megéri az ötezer eurót (kb. 1,7 millió Ft – a szerk.) Annyit még elárulhatok róla, hogy elképesztően hideg.

A Netflix online szolgáltató nemrég mutatott be egy dokumentumfilmet korábbi felnőttfilmes partneréről, Rocco Siffeediről. Látta?

Roccóról csak annyit, hogy fel fogom jelenteni, mert nagyon rondán beszél rólam az utóbbi időben. Pedig Riccardo Schicchinek és nekem köszönheti, hogy lett belőle valaki, mert valójában egy ruppót nem ért. Sima kis pincér volt egy étteremben, amikor rátaláltunk, de mára igazán elviselhetetlen alak lett. Nincs rá jobb szó, egy hulladék ember sajnos. A filmes szolgáltatóval egyébként nekem is van kapcsolatom, csak tavaly egy francia és egy német díjnyertes dokumentumfilm is készült rólam. Persze szeretném, ha a magyarok is csinálnának egyet, hiszen Marilyn Monroe-ról is készült egy csomó.

Második férjével, Jeff Koonsszal © AFP

Az biztos, hogy bombasztikus formában van.

Gimnasztikázom, vigyázok az evésre és az ivásra, maximum két pohár sört engedélyezek magamnak nagy néha.

Nem csoda, hogy rajongók tömege követeli vissza a pornóiparba. Nem gondolkodott el a visszatérésen?

1988-ban befejeztem a pornót. Majdnem 32 éve tisztelem a szakmát, de nincs értelme, hogy újra kamera elé álljak. Ettől függetlenül elképesztően hízelgő, kedves gesztus a rajon­góimtól.

A Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén nagy feltűnést keltett 1988-ban © Getty Images

A már említett munkatársa és partnere, Riccardo Schicchi hét éve hunyt el cukorbetegség és veseelégtelenség miatt. Sikerült feldolgoznia az elvesztését?

Riccardóval se veled, se nélküled kapcsolatban éltünk. Néha édes volt, hízelgett és huncutkodott, máskor viszont nem jöttünk ki annyira jól…

Három házasság után hisz még abban, hogy valaki negyedszer is oltár elé vezeti?

Nagyon szeretnék újra szerelmes lenni és férjhez menni. A kor szerintem nem számít, úgyhogy remélem, jön még egy igazi férfi az életembe.

68 évesen is felvenné a fehér menyasszonyi ruhát?

Persze, imádom a szép ruhákat, amiben lehet pörögni-forogni. Biztos azért vonzódom ezekhez, mert kislány koromban nagyon szegények voltunk, és nem igazán telt ilyen puccos ruhákra.

Fiával, Ludwiggal, akiből műkincskereskedő lett © Northfoto

Mi a helyzet szeretett fiával, Ludwiggal? Mivel foglalkozik?

Szerencsére nagyon szépen beindult az élete, elvégzett egy művészeti akadémiát, és most műkincskereskedő­ként dolgozik.

Névjegy

Született: 1951. november 26., Budapest

Pornószínésznő, énekesnő, televíziós.

Először 1968-ban ment férjhez Salvatore Martinihez, majd 1991-ben Jeff Koons amerikai képzőművész vette el. 1992-ben felbomlott a frigy, röviddel ezután megszületett közös gyermekük, Ludwig Maximillian. Harmadszor 2009-ben a nála 25 évvel fiatalabb Luca di Carlo sztárügyvédhez ment hozzá.

A 70-es évek elején költözött Olaszországba, majd megismerkedett Riccardo Schicchi pornófilmrendezővel, akitől később filmszerepeket kapott. 1987 és 1992 között az Olasz Köztársaság parlamenti képviselője volt.

2011 óta olasz nyugdíjas.