Börtönt kapott Liptai Claudiáék támadója

Egy év börtönt kapott az a férfi, aki három és fél éve keveredett összetűzésbe Liptai Claudiáékkal egy budai szórakozóhelynél. A terhelt nem tartja igazságosnak az ítéletet, ügyvédje felülvizsgálati eljárást fontolgat.
Egy év börtönt kapott az a férfi, aki három és fél éve keveredett összetűzésbe Liptai Claudiáékkal egy budai szórakozóhelynél. A terhelt nem tartja igazságosnak az ítéletet, ügyvédje felülvizsgálati eljárást fontolgat.

Másodfokon is elítélték tegnap a Fővárosi Törvényszéken azt a férfit, aki 2011 szeptemberében egy budai szórakozóhelyről kifelé jövet szólalkozott össze Liptai Claudiával és akkori párjával, B. Péterrel.

A támadó egy ütéssel eltörte a férfi orrát, és meglazította egy fogát. P. Péter elsőfokú büntetését másodfokon enyhítették: „csak” egy év börtönt kapott, de a büntetését két évre felfüggesztették. Garázdaság miatt viszont már nem vonták felelősségre.

Liptai és kedvese állítólag egy taxin veszett össze egy buli után. P. Péter az eljárás során azt állította, hogy Liptai párjának a szóváltást követően csak annyit mondott: „menjetek nyugodtan, azért jobb lenne, ha kijózanodnál”. Majd ezzel egy időben nyitott tenyérrel meglegyintette a férfi arcát vagy nyakát. A támadó baráti társaságából két tanú is úgy vallott korábban, hogy Liptai párja csak ezt követően, egy kergetőzés során esett orra, akkor szerezhette a sérüléseit.

Más tanúk cáfolták ezt. Az eljárás során mindenesetre a bíróság nem rendelt ki igazságügyi orvos szakértőt, hogy kiderülhessen, a férfi sérülései származhat­nak-e egyetlen ütéstől.

A csetepaté ipari kamerák kereszttüzében zajlott. Igaz, az állítólagos pofont vagy ökölcsapást nem rögzítette, mivel pásztázó üzemmódban volt. Így csak az előzmények és a következmények látszanak a videón, de ezeket sem vetítették le a bíróságon. P. Péter ügyvédje új bizonyítási eljárást indítványozott, a bíróság ezt nem érezte szükségesnek.

– Álláspontom szerint teljes kétséget kizáróan nem sikerült bizonyítani a védencem bűnösségét a súlyos testi sértés bűntettében. Megfontolandó, hogy felülvizsgálati eljárást kezdeményezünk az ügyben. Méltánytalannak és jogszerűtlennek tartom, hogy nem rendeltek ki igazságügyi orvos szakértőt, aki megállapíthatta volna, hogyan keletkeztek a sérülések – mondta dr. Szűcs Réka ügy­véd. – Igazságtalan döntés született – közölte a Borssal P. Péter.