Bajor Imre adóssága vitte el özvegye villáját

Könnyen lehet, hogy a színész két gyereke nem örököl semmit, de még az özvegy is pénz és hajlék nélkül marad. A Kicsihuszár még mindig viszi a pénzt.
Könnyen lehet, hogy a színész két gyereke nem örököl semmit, de még az özvegy is pénz és hajlék nélkül marad. A Kicsihuszár még mindig viszi a pénzt.

Bajor Imre többször mond­ta, hogy vál­lalkozása – egy éttermet nyi­tott – okozta élete legtöbb ba­ját. A színész-hu­moristát sajnos, úgy tűnik, még másfél évvel halála után is kíséri a csőd...

A jelek szerint a Kicsihuszár nevű étterme ugyanis még min­dig vi­szi a pénzt. Könnyen le­­het, hogy a fülei házat is ezért kel­lett hirtelen, áron alul értéke­sí­teni, az étterem után ugyanis még mindig jelentős a tartozása.

© Fotó: Móricz István

Az étterem Bajor szíve csücske volt, ám a vendégek elmaradoztak, nem tudta fizetni a fenntartási költségeket. Akkor arról suttogtak, százmilliónál is több lehet az adóssága, később pedig arról, a rengeteg stressz vastagon hozzájárult a rákos megbetegedése kialakulásához, ami 2014 augusztusában az életét is követelte. Az étteremtől 2014-ben sikerült megszabadulni, az eredetileg hirdetett ár törekékéért. százhúszmillió helyett csak tíz–húsz millió folyt be az adósságok rendezésére.

Élete végén Bajor Imre és felesége Fülén élt. A csendes, Balaton környéki házban az utóbbi másfél évben özvegye, Bajor Ildi lakott, a sokszobás, kétszintes ház viszont januárban felkerült több ingatlanos portálra is. Pár éve még százmilliót kértek érte, most azonban ahhoz képest potom pénzért, 36 millióért kelt el.

© Fotó: Bors

A Bors megtudta, az ingatlan tulajdonosa az eladás előtt nem közvetlenül a színész és felesége, hanem Bajor egykori cége, a Csóközön Kulturális Szolgáltató Betéti Társaság volt, ami jelenleg is végelszámolás alatt van. A beltag életében Bajor Imre, a kültag pedig Ildikó volt. A színész halálával beltagságát hárman örökölték: felesége és két gyereke, Marci és Lili.

A végelszámolás ténye sajnos azt jelenti, hogy a cég tartozásait a színész halála után még mindig nem sikerült kiegyenlíteni. Erre lehetett megoldás a nagy értékű ingatlan eladása, abból talán sikerült végérvényesen megszabadulni a nyomasztó tehertől – vagy egy részétől...

– Ha egy cég nem tudja rendezni az adósságait, végelszámolás alá kerül, ahol a végelszámoló cég mindent megpróbál pénzzé tenni, amit lehetséges, hogy abból rendezze a tartozásokat. Ilyen esetben az ingatlan eladása a végelszámoló cég hatáskörébe tartozik – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Mivel az ingatlanról így nem az özvegy, hanem egy cég döntött, amely minél gyorsabban a pénzéhez akar jutni, előfordulhat, hogy inkább áron alul hirdeti meg a házat, hogy előbb vevőre találjon, vagyis a pénzéhez jusson.

Mivel a tartozás mértékét nem tudni, továbbra is kérdés, hogy ezzel a tranzakcióval végleg megszabadulhatnak-e az örökösök a terheiktől, vagy a még mindig jelentős összeg kiegyenlítése vár rájuk?

© Fotó: Bors

Arról nincs információnk, hogy örökölt-e bárki is az árból, de elképzelhető, hogy mivel nem magánszemély, hanem cég tulajdonában állt az ingatlan, nem kaptak köteles részt a családtagok. De még az is lehet, hogy így jártak jól, mert ha valóban adósság terheli még mindig a céget, akkor az adósságot is megörökölték volna a gyerekek és Ildikó.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors