Az egészségügyi dolgozókért fogtak össze a magyar sztárszakácsok

Közös receptkönyvet adtak ki Karantén Kantin címmel.
Közös receptkönyvet adtak ki Karantén Kantin címmel.

Egy olyan jótékonysági célú, digitálisan letölthető szakácskönyv került a piacra, amely a legnépszerűbb képernyős szakácsok összefogásából született. 3 ezer forintos adományért cserébe bárki megkaparinthatja a 40 receptet tartalmazó, 100 oldalas Karantén Kantin szakácskönyvet, amit húsz kedvelt sztárséf jegyez.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

☝️Segítsünk azoknak akik a legtöbbet teszik értünk ‼️ Egy szuper kezdeményezés amire azt hiszem mindannyian, kérdés nélkül 10 másodperc alatt mondtunk igent. A honlapon minden információt megtaláltok, ha siettek már Húsvétkor tesztelhetitek a recepteket és ezzel sok frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozónak és családjuknak segíthettek 🙏🙏🙏 Kitartást és jó egészséget kívánok mindannyiotoknak❤️ #egyuttvagyunk #maradjotthon #fozzotthon A Karantén Kantin jótékonysági szakácskönvy Fördős Zé, Sárközi Ákos, Rácz Jenő, Gáspár Bea, Wossala Rozina, Krausz Gábor, Wolf András, Vomberg Frigyes, Gianni Annoni, Havas Dóra, Marton Adrienn, Pataky Peti, Kovács Lázár, Bernáth József, Steiner Kristóf, Lakatos Márk, Vajda Pierre, Rákóczi Feri, Jókuti András és Mautner Zsófi összefogása. Mi, a médiában gyakran megjelenő séfek és gasztronómiai szereplők ezzel a kezdeményezésünkkel szeretnénk hangot adni annak, hogy mennyire nagyra becsüljük az egészségügyi dolgozók helytállását ebben a nehéz helyzetben, és hogy ebben a bizonytalan időszakban milyen fontos számunkra is az „együtt” kifejezés valódi tartalma. Az online szakácskönyvet képletes adományért tudjátok letölteni, a beérkező adományaitokból léleksimogató élelmiszercsomagot küldünk a frontvonalban dolgozó orvosoknak és nővéreknek. Minden információ és letöltés a honlapon: http://karantenkantinszakacskonyv.hu/ @rozinawossala @sarkozi_akos @chefjenoracz @gasparbea @bernathjozsefsef @vajda_pierre @markolakatos @kristofsteiner @andras_wolf @jokuti @chilivanilia @gianniannoni @lazarchef @marton_adrienn @patakypetersef @rakoczi_feri #vombergfrigyes @havas.dora @fordos_ze

G à b o r K r a u s z (@gabor.krausz) által megosztott bejegyzés,

– Mi, a médiában gyakran megjelenő séfek és gasztronómiai szereplők ezzel az összefogásunkkal szeretnénk hangot adni annak, hogy mennyire nagyra becsüljük az egészségügyi dolgozók helytállását ebben a nehéz helyzetben, és hogy ebben a bizonytalan időszakban milyen fontos számunkra is az „együtt” kifejezés valódi tartalma. Az elmúlt hetekben többen álltak be a tűzhelyek mögé, mint valaha, és többen etetik napi szinten a családjukat házikoszttal, mint valaha. Ezért azt találtuk ki, hogy segítő adományotokat ezzel a hasznos, receptekkel és ötletekkel teli szakácskönyvvel háláljuk meg. A húsvéti csomagot és ételeket a kedvezményezett kórházak dolgozóinak a válsághelyzet által szintén komolyan érintett, elsősorban családi éttermek/pékségek/cukrászdák biztosítják. Így segítünk ezeken a kisvállalkozásokon is – olvasható a projekt weboldalán.

A szakácskönyvben többek között Gianni Annoni, Wossala Rozina, Krausz Gábor, Vomberg Frigyes, Mautner Zsófia, Fördős Zé, Havas Dóra, Gáspár Bea, Kovács Lázár, Jókuti András, Bernáth József, Rákóczi Feri, Marton Adrienn, Rácz Jenő, Vajda Pierre, Sárközi Ákos, Steiner Kristóf, Kovács Lázár, Pataky Péter, Wolf András, és Lakatos Márk receptjeit olvashatjuk, és a beérkező adományokból 120 húsvéti ebédet osztanak ki a Rókus Kórház karanténban dolgozó orvosainak és nővéreinek.