Amerikában rekedt Zámbó Krisztián édesanyja: bujkál a robbantások és zavargások elől – Videó

Megrendítő videókat tett közzé a közösségi oldalán Zámbó Krisztián, aki az Egyesült Államokban időző édesanyjáért aggódik.

A negyvenéves énekest, csakúgy, mint az egész világot mélyen megrendítette a több mint egy héttel, május 25-én történt tragédia, amelynek következtében szinte egész amerika háborús csatatérré vált.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, egy 46 éves fekete férfi, George Floyd kegyetlen halált halt Minneapolisban miután egy fehér rendőr hosszú percekig térdelt az áldozat nyakán. A férfinek a bűne az volt, hogy egy hamis húsz dollárossal akart fizetni a helyi kisboltban – noha az mai napig tisztázatlan, hogy a férfi tudatában volt-e annak, hogy a bankjegy hamis –, mire az üzlet dolgozója kihívta a rendőröket.

A helyszínre érkező Derek Chauvin előállította a színesbőrű férfit, a földre kényszerítette, s csaknem kilenc percen át térdelt a nyakán annak ellenére, hogy Geroge Floyd többször jelezte, nem kap levegőt. A tehetetlen áldozat haláltusáját három másik rendőr is végignézte, a kegyetlen, emberi életet követelő eljárásról pedig több videói is napvilágot látott, ami megdöbbentő horderedű tüntetéssorozatot és felkelést szított az Egyesült Államok városaiban.

A fosztogatásokról, gyújtogatásokról, felkelésekről szóló felvételeket Zámbó Krisztián is megosztotta a Facebookon, és lapunk megkeresésére azt is elárulta, hogy miért érinti ennyire személyesen a tengerentúlon dúló csatározás.

Nem kommentelem a videók magáért beszélnek!!! Nem hinném, hogy ez az egész egy nagy buli!😡😡😡

Közzétette: Zámbó Krisztián hivatalos oldala – 2020. június 2., kedd

– Édesanyám nemrég Amerikába utazott a kinti rokonokhoz, barátokhoz, s azóta is ott van. A gócban!
Nagyon aggódom érte, hisz most példátlan helyzet uralkodik az Egyesült Államokban, ő pedig nem tud hazajönni. Elbújt, és érthető okokból nem szívesen mozgolódik, mert most minden utcasarkon robbantgatnak, lövöldöznek, fosztogatnak mondta Zámbó Krisztián, aki napjában többször is beszél az édesanyjával.

Folyamatosan tartom vele a telefonos kapcsolatot, de nagyon féltem őt. 65 éves, törékeny asszony. Az ő korában ráadásul már az ilyen hosszú repülőút is megterhelő, de most ha akarna, sem merne hazajönni. Foglalmam sincs meddig fognak tartani ezek a csatározások, de mihamarabb magam mellett szeretném tudni az édesanyámat!

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors