Celeb

Esztergályos Cili ma is várja, hogy hívják filmezni

G. Sz.

2018. november 29. csütörtök 08:00

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő sem tudja, miért nem gondolnak rá manapság a hazai filmrendezők, amikor egy-egy alkotásban idősebb szereplőkre lenne szükség. Pedig ő menne, ha hívnák.

Hiába érnek el a magyar filmek egyre nagyobb sikereket idehaza és külföldön is, mintha a mostani rendezők nem használnák, hovatovább el is felejtenék a régebbi időszak színésznagyságait annak ellenére, hogy szinte minden filmben vannak idősebb karakterek is.

Korábban Béres Ilona a Színházak Éjszakáján beszélt arról, hogy utoljára tizenhét éve, a Moszkva tér című filmben gondoltak rá szereplőként, de Esztergályos Cecília még ennél is régebben volt látható a filmvásznon. Állítása szerint igazából a tehetség mellett az a fontos, hogy egy színésznő ismerje a „kódot”, és mivel ő, illetve az idősebb korosztály ezt már nem ismeri, ezért nem láthatók kortárs mozifilmekben.

– Gúnyosan, viccből mondtam ezt. Nem a kódot kell ismerni, hanem benne kell lenni a pikszisben – kezdi a Borsnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész.

– Természetesen érdekelne a filmezés ugyanúgy, mint régen, most is elolvasnám egy film forgatókönyvét, és vagy bólintanék vagy nemet mondanék – vallja Esztergályos, aki szerint igazából egy színésznőnek ma is azon kell dolgoznia, hogy kelljen a rendezőknek.

– Soha nem lehet tudni, miért nem ismerik az embert. Ha a színházba eljönnének, vagy kinyitnák a televíziót, mindennap látnának engem. De nem jönnek el. Ma is ugyanazt kell elérni, mint régen, hogy az ember kelljen! Tehetség egy százalékban szükséges, szerencse kilencvenben. Benne kell lenni a kalapban – mondja a színművésznő, aki szerencsésnek tartja magát, mert a filmek nélkül is teljes életet tud élni a szakmájában.

– Az ember ne sírjon azután, ami nincsen, hanem örüljön annak, ami van és én nagyon-nagyon el vagyok ké­nyeztetve színházakkal. Az Új­színház a szülőotthonom, ahol boldog vagyok, de természetesen az újabb megpróbáltatásokat is mindig örömmel fogadom. Akik ismertek és dolgoztak velem filmben, vagy százhúsz évesek, vagy a mennyországban rendeznek. Úgyhogy most ráérek fiatalokkal dolgozni, és ugyan 76 éves leszek két hónap múlva, várom az esetleges kedves értesítésüket! – üzente nevetve Esztergályos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149895_auto_resized.jpg
origo.hu

Veszélyes baktériummal szennyezettek ezek a virslik, ne egye meg őket!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8862_resized.jpg?avcount=1664209507
origo.hu

37 ember robbant fel Márkushegyen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149254_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrázó részletek a hétfő reggeli iskolai tragédiáról, ahol több diák meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15148207_auto_resized.jpg
vg.hu

Von der Leyent megbüntetik a Pfizerrel kötött horribilis szerződés miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8861_resized.jpg?avcount=1664209507
origo.hu

Lövöldözés volt egy iskolában, több halott, sok sérült van - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15150119_auto_resized.jpg
astronet.hu

Odaát – mi vár a lelkünkre a test halála után?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147449_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Brutális baleset történt: két rendőr az életéért küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149908_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az erdőkertesi páros öngyilkosság női áldozatának édesanyja: Tragédiák sorozta érte Katát

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/r5gtrEf66E3OEp8JoKTKLg0FBK53SxttWzJPHGnicHw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxM2I1M2I0OWExODRiOGFiYjI3Y2Y3ZjE4ZDVlNDdk.jpg
Szexi

Mellét a kamerába nyomva rázza Tolvai Reni

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/FfPOnYvcf2g045X4dic6Vr-O12TpEt2JAQB6HTnLGV4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhmYzQwODQ2NzU5ZDRkNzA4OWYyMTczYzBlNGUwMmM3.jpg
Titok

Most derült ki: Nem is akkor született Meghan Markle kisfia, mint eddig hittük