Celeb

Sasvári Sándor: Szenvedélyes alkat vagyok

K.Sz.

2018. június 2. szombat 09:00

Naponta akár ezer kilométert is képes ingázni a szeretteiért és a rajongóiért Sasvári Sándor, aki hatvanon túl sem érzi a korát.

15 éve alatt 800 előadást élt meg a világhírű Operaház Fantomja, melyből több száz előadás az ön nevéhez köthető. Mi a titka a maszkos rémnek?

Egyszerre esendő és rémisztő, Andrew Llyod Webber ezzel a művével a zenés irodalom legszebbjét alkotta meg. Kevesen tudják, de a kilencvenes évek elején az Operettszínház, a Madách Színház és a Rockszínház megpróbálta behozni a produkciót, de akkor nem sikerült. Akkoriban még a hősszerelmes Raul szerepére hívtak, 2003-ban a Madách Színház és Szirtes Tamás azonban már a Fantom szerepét ajánlotta nekem.

Állítólag Webber külön ki­emelte az alakítását a 2003-as premier után.

Itt volt a premieren, gratulált az egész társulatnak. Ez volt a darab első non-replica, vagyis szabad feldolgozású változata, amely elnyerte a tetszését. A premier után valóban volt hozzám egy nagyon kedves mondata: Elképesztő ének és színészi alakítás.

Több vélemény szerint a Fantom egy igazi rocker.

Van benne igazság, de igazi stíluskavalkád ez a szerep, hiszen van, amikor rockosan kell énekelni, de akad, amikor már szinte operát írt Webber. Én ennél sokkal lágyabb, romantikusabb karakter vagyok. Szenvedélyes és szerelmes alkat, de erről minden bizonnyal a párom többet tudna mondani.

A Madách Színház mellett számtalan fővárosi és vidéki színházban vállal fellépéseket. Nem viseli meg ez az ingázás?

Nagyon jó, hogy az ország minden táján szeretettel várnak és nagyszerű feladatokkal. Nem egy olyan nap van, amikor több vidéki városban lépek fel és akár ezer kilométert is autózom. Imádom a karrierem, és családfőként a szeretteimre is kell gondolnom. Hétvégente sokszor együtt megyünk fellépni, és utána ott maradunk, megnézzük a környéket, pihenünk egy kicsit. Fontos, hogy legyenek közös programjaink négyesben a feleségemmel, mivel Léna már kész felnőtt és Emília is már kamasz.

Legendás állatbarát és lovas hírében áll. Nem változtatta meg a hozzállását a közelmúltban történt balesete?

Egyáltalán nem, semmi pénzért nem mondanék le a lovaimról! Szerencsére gyorsan felépültem, nem lett maradandó problémám a baleset után. A lovasélet velejárója, hogy kisebb-nagyobb esések előfordulhatnak. Kulcscsontom tört, estem-keltem, sőt egyszer rám is esett az egyik jószág. A természet legszebb teremtményei, gyermekkoromtól kezdve az életem részei. Harmincegy éve, 1987-ben meg tudtam venni az első lovamat, a kilencvenes években alapítottam meg az istállómat. Napi szinten foglalkozom a jószágaimmal, ahogy időm engedi.

Szinte hihetetlen, de már betöltötte a hatvanat. Hogyan tartja ilyen jó formában magát?

Nem érzem a koromat, és a családom mellett a színpad tart fiatalon. Nem lehetek öreg Fantom, és a Mamma Miában is hosszú táncjelenetek vannak, ahol a legjobb formámat kell hoznom. Heti kétszer biztos edzek, a lovagolásról már nem is beszélve, és van egy csodaszerem, a búzafűlé, amit naponta fogyasztok.     

További cikkek

Szexi

Andrei Mangra izmos testét imádják a női rajongói – odavannak ezekért a szexi fotókért

Vége

Harry herceg elvesztheti az utolsó kapcsot is, ami a brit királyi családhoz köti

Ez is érdekelhet

life.hu

Vannak tünetek, amelyek hónapokig megmaradhatnak az omikron-fertőzés után: ezek azok

borsonline.hu

A szíven döfött Sándor utolsó szavai: Betörőt fogtam, megszúrtak

origo.hu

Rengeteg autót vettek tavaly a magyarok, minden korábbi rekord megdőlt a piacon

feol.hu

Mi lesz a Piac téri pályaudvar funkciója?

origo.hu

Magyar kutatók találták meg a világ legkisebb szárazföldi csigáit

nemzetisport.hu

Futás: Spárta királynője fonott kaláccsal tartotta távol magától a kutyákat

vg.hu

A korlátozások többségét eltörli Anglia

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

borsonline.hu

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

origo.hu

Kikerülte a fénysorompónál várakozókat a 8-as útnál, a következő pillanatban 100-zal jött a vonat - fotók