A ScienceDaily nemrég arról számolt be, hogy a szívünk egészségét nem csupán a bor képes karbantartani, de ugyanez igaz a pezsgőre is.
A Dr. Jeremy Spencer vezette táplálkozástudományi szakemberek munkájának eredményeként megállapították, hogy napi 2 pohár pezsgő kifejezetten jótékony hatással bír az emberi szívre és keringésre nézve. Ez a hatás annak köszönhető, hogy megemeli a nitrogénoxid szintjét, amely vegyület a vérnyomás szabályozásában is szerepet játszik.
A nitrogénoxid-szint megemelésének képességét a pezsgő annak köszönheti, hogy a fehér és piros szőlőben található polifenolok a szervezetünkbe jutva lassítják a vérben lévő nitrogén oxid elvonásának folyamatát.
A nitrogén oxid így hosszabb ideig képes kifejteni a hatását az erekben, ezzel pedig jótékonyan befolyásolja a vér áramlását testünkben.
Ezzel együtt a pezsgő révén fenntartott magasabb nitrogén oxid szintnek köszönhetően a vérrögök kialakulása is kisebb mértékben jelentkezik, és a magasabb vérnyomásérték is csökken. A pezsgő esetében megfigyelt jótékony hatások a vörösboréhoz hasonlóan fejtik ki tevékenységüket, ami a kutatók szerint a mértékletes alkoholfogyasztást javasolttá teszi, hiszen a pezsgő és vörösbor egyaránt képes a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkenteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.