Tüntetést szerveztek a koronavírussal sújtott vágóhíd elé

Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídjánál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve.

Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy

ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának.

Állítsák le a húsipart! – hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput.

© AFP

A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors