Pátyi horrorkert: csecsemők holttestét is hazahordta R. Dénes – 18+

Egyre bizarrabb részletek derülnek ki a pátyi horrortanya tulajdonosáról, aki 60 hordónyi emberi maradványt tárolt az udvarán. A gyűjtő, a halottszállító R. Dénes szabadlábon védekezhet.
Egyre bizarrabb részletek derülnek ki a pátyi horrortanya tulajdonosáról, aki 60 hordónyi emberi maradványt tárolt az udvarán. A gyűjtő, a halottszállító R. Dénes szabadlábon védekezhet.

Gőzerővel zajlik a nyomozás a pátyi halottszállító, R. Dénes ügyében. Mint arról a Bors beszámolt: szomszédai szerint a férfi rendszeresen mosott a kertjében halottszállításhoz használatos fémkoporsókat, de az is többször előfordult, hogy éjjel alágyújtott a fészer közelében tartott hatalmas üstöknek.

© TV2

Aztán múlt csütörtökön rendőrök lepték el a portát, ahol mintegy 60 hordónyi emberi maradványra bukkantak. Információink szerint a testrészek megsemmisítése már megkezdődött. Sajtóhírekkel ellentétben nem szükséges az igen költséges DNS-vizsgálatok elvégzése, ugyanis a testrészek nem bűncselekmények áldozatainak maradványai, hanem műtétekből, amputálásos operációkból, abortuszokból származnak.

© TV2

Informátorunk szerint ezek a testrészek „klasszikus szervkereskedelemre alkalmatlanok, nincs piaci értékük, és nem is úgy tárolta őket az érintett, ahogy a szigorú protokoll megkövetelné, amennyiben orvosi felhasználásra szánta volna azokat”.

Magyarán olyan maradványokról beszélünk, amelyeket már megsemmisítésre kellett volna elszállítani. Megdöbbentő, de informátorunk szerint

halva született csecsemők maradványai is előkerültek, illetve olyan abortumok, amelyeknél a magzat életkora még lehetővé tette a terhességmegszakítást.

© TV2

Informátorunk szerint a halottszállítós szakmában úgy vélik, hogy a férfi alighanem a testrészek megsemmisítésével kapcsolatban vállalhatott kötelezettséget, amelyet aztán nem teljesített. Azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy az ügynek lesznek még további gyanúsítottjai. A rendőrség emberi test tiltott felhasználása ügyében nyomoz, amelyért alapesetben három évet kaphat. R. Dénes szabadlábon védekezik.