Pátyi horrorkert: 100 milliós adósságban úszik a boncmester

Összeomlott az élete, és nem talált kiutat a helyzetéből. Ezzel magyarázza fia, Dénes a pátyi boncmester tettét, azt, hogy miért vitte haza apja az amputált végtagokat.
Összeomlott az élete, és nem talált kiutat a helyzetéből. Ezzel magyarázza fia, Dénes a pátyi boncmester tettét, azt, hogy miért vitte haza apja az amputált végtagokat.

Egy kérdés foglalkoztatja országot a pátyi halottszállítóként dolgozó boncmesterrel kapcsolatban: miért vitte haza a testrészeket? A kérdést a férfi fiának, Dénesnek tettük fel.

– A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is – árulta el a Borsnak a volt boncmester fia.

© TV2

– Apámat megnyomorították, ellehetetlenítették, ő pedig megpróbált a helyzetéből kievickélni. Apa anyagilag teljesen padlóra került. 2007-ben apám elveszítette az autóját, bebukta a lakáshitelét, tehát gyakorlatilag mindene odaveszett. Hatvan felett jár, így még 100 évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából vonni tudják a hiteltartozását. Annak idején 20 millió forintot vett fel, de a pénzintézet már 100 milliót szeretne visszakapni árulta el Dénes.

Apától egyetlen tollvonással elvették a főállását, valamint akkori vállalkozását. Egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott. Nem emeltek ellene szakmai kifogást, egészen egyszerűen arra hivatkoztak, hogy megszűnt a pozíciója, ám aztán mégis felvettek utána egy másik dolgozót. A munkája mellett közel 20 évig gond nélkül intézte, az amputált testrészek megsemmisítésre szállítását nem volt semmi probléma munkájával. Amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre magyarázta Dénes, aki hozzátette: apjának legfőbb célja volt hogy nem fényűző, de emberhez méltó életet élhessen.

© TV2

Id. R. Dénes kálváriája akkor kezdődött, amikor 2006-ban elveszítette a feleségét, gyermekei anyját. Valéria szívinfarktust kapott, de hiába telefonáltak az ügyeletre, a segítség csak háromnegyed óra múlva érkezett egy friss diplomás doktornő személyében. Az orvos csak hosszas győzködés után hívott mentőt. A nőt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Persze számos feljelentés, és ügyvédi beadvány ellenére, felelőssége senkinek nem lett megállapítva azóta sem.

Egy neve elhallgatását kérő szakértő szerint az eddig ismert tényekből arra lehet következtetni, hogy a férfi a kórházaktól megkapta az elszállításért és a megsemmisítésért járó pénzt is, ám végül nem vitte a végtagokat megsemmisítésre, így a szolgáltatásnak ezt a részét ki sem fizette.

© TV2

Dóra, a boncmester lánya tisztában van vele, hogy a közvélemény morbidnak tartja a történteket. Éppen ezért kéri az embereket, hogy miközben ítéletet fo­galmaznak meg magukban, vegyék fi­gyelembe: Az apám szakmájában dolgozók számára egy emberi végtag ugyanolyan tárgy, mint nekem, aki egy cipőboltban dolgozom, egy női szandál. Muszáj magukat érzelmileg távol tartaniuk a munkájuktól, hiszen máshogy nem tudnák azt elviselni.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors