Fördős Zé megmutatta, így készül a tökéletes melegszendvics - videó

Fördős Zé megmutatta, így készül a tökéletes melegszendvics - videó

szendvics
PUBLIKÁLÁS: 2021. október 19. 13:00
Egy mexikói stílusú, csirkés melegszendvics Zé kedvence.
Bors

Megosztott egy tökéletes melegszendvics receptet követőivel Fördős Zé.

Először forró serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítja a kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba teszi. A csirkét bedörzsöli 1-2 evőkanál olajjal és fűszerkeverékkel, majd állni hagyja 20 percig.

Megtisztít egy ananászt, majd egy forró serpenyőben, barna cukorral elindított karamellen lepirítja. Felkockázza és a paprikához adja. Felcikkezett paradicsomot összecsapkod, és a keverőtálba szórja az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágja, és ezt is hozzákeveri. Só, bors, oregánó, és egy kis lime.

Felforrósított, 2 evőkanál olajjal meglocsolt serpenyőbe teszi a csirkét, és mindkét oldalát megpirítja, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe teszi 12-15 percre.

A sajtszószhoz cheddart egy gyorsforralóba reszeli, keményítőt szór rá, és tejszínnel kevergetve krémesre forralja. Cayenne-borssal ízesíti.

A ciabattát félbevágva forró sütőbe pirítja meg.

A salsába kever aprított koriandert és olívaolajat. A csirkét felcsíkozza, majd összerakja a szendvicset:

a megpirult ciabattára egy kis sajtszószt locsol, rászórja a felaprított jégsalátát, erre pakolja a felcsíkozott csirkét, megpakolja salsával, és rálocsolja a maradék sajtszószt.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.