Aktuális

Fördős Zé megmutatta, így készül a tökéletes melegszendvics - videó

Bors

Létrehozva: 2021.10.19.

Egy mexikói stílusú, csirkés melegszendvics Zé kedvence.

Megosztott egy tökéletes melegszendvics receptet követőivel Fördős Zé.

Először forró serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítja a kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba teszi. A csirkét bedörzsöli 1-2 evőkanál olajjal és fűszerkeverékkel, majd állni hagyja 20 percig.

Megtisztít egy ananászt, majd egy forró serpenyőben, barna cukorral elindított karamellen lepirítja. Felkockázza és a paprikához adja. Felcikkezett paradicsomot összecsapkod, és a keverőtálba szórja az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágja, és ezt is hozzákeveri. Só, bors, oregánó, és egy kis lime.

Felforrósított, 2 evőkanál olajjal meglocsolt serpenyőbe teszi a csirkét, és mindkét oldalát megpirítja, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe teszi 12-15 percre.

A sajtszószhoz cheddart egy gyorsforralóba reszeli, keményítőt szór rá, és tejszínnel kevergetve krémesre forralja. Cayenne-borssal ízesíti.

A ciabattát félbevágva forró sütőbe pirítja meg.

A salsába kever aprított koriandert és olívaolajat. A csirkét felcsíkozza, majd összerakja a szendvicset:

a megpirult ciabattára egy kis sajtszószt locsol, rászórja a felaprított jégsalátát, erre pakolja a felcsíkozott csirkét, megpakolja salsával, és rálocsolja a maradék sajtszószt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek