Liptai műsorával csalt ki pénzt a szélhámos

A férfi egy készülő TV2-s kvízműsorra keresett „tuti nyertest”, húszmilliós nyereményt ígért, amit elfeleztek volna. Az előre kért negyvenezret az áldozat hiába várja vissza. Állítólag nem csak ő fut a pénze után.
A férfi egy készülő TV2-s kvízműsorra keresett „tuti nyertest”, húszmilliós nyereményt ígért, amit elfeleztek volna. Az előre kért negyvenezret az áldozat hiába várja vissza. Állítólag nem csak ő fut a pénze után.

Az ötvenmilliós játszmára válogatott játékosokat a TV2 egyik munkatársa, így akadt rá cikkünk szereplőjére, arra a lányra, aki gyakran bukkan fel televíziós műsorokban statisztaként. A férfi azt ígérte neki, rövidesen újra indul a show, a készítői pedig szeretnének egy „tuti nyertest”, akinek az utolsó körben csúszik ki az ötvenmillió a kezéből, így hússzal vigasztalódhat majd. A lány, nevezzük Katának, így emlékezik a történ­tekre.

– A fiatalember tavasszal a Facebookon keresett meg, és ak­kor vázolta fel ezt a tuti lehetőséget. Azt mondta, hogy ehhez viszont előre el kell utalnom negy­ven­ezer forintot, ami, ha beérkezik, akkor tud időpontot kérni a fejesektől egy személyes találkozóra, hogy mindent lepapírozzunk – mesélte Kata.

– Folyamatosan sürgetett, mondván, mások is vannak, és aki hamarabb utal, az lesz a befutó. Egy rokona számlaszámát adta meg. Hiába mondtam, van ügyvédem, találkozhatunk is, a kezébe adom, befizetjük, és minden gyorsabb lesz. Végül belementem, győzködött, hogy ennyi pénzért nem verne át senkit, bízzak benne. Végül a beígért találkozó mindig csúszott: hol az eső, hol a forgatásai, hol édesapja betegsége miatt, és csak nem jutottunk el az illetékesekhez. Kata ezt követően már a pénzét szerette volna inkább visszakapni, és a férfi többször ígérte is, hogy átutalja, elviszi, elküldi, de az csak nem érkezett meg. Volt, hogy a „bank hibájából”, de a legtöbbször az elhúzódó munkái miatt.

– Pedig többször említettem neki azt is, hogy számos ismerősöm dolgozik a csatornánál, a beszállító cégeknél, és senki nem hallott róla, hogy indulna ez a műsor, de ő kötötte az ebet a karóhoz. Hiába, mindig csak a kifogások és a nyugtatások jöttek: megkapom a pénzem, nekem is jól jön majd a tízmillió, neki is lesz helye, nyugodjak meg, mindent intéz. Eddig vártam – tette hozzá Kata, akinek hónapokra visszamenőleg megvannak a beszélgetései az úrral, sőt az utalásáról szóló bizonylatot is őrzi. Természetesen megkerestük a TV2-t is, hogy megtudjuk, valóban tervezik-e Az 50 milliós játszma folytatását, és a férfi az ő megbízásukból keres-e „tuti nyertest” a közösségi oldalon. „Határozottan cáfoljuk, hogy a TV2-nek bármilyen módon köze lenne az esethez. Az említett személy nem a TV2 alkalmazottja, és jelenleg nem tervezzük Az 50 milliós játszma folytatását. A TV2 megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben” – tudatta a Borssal TV2 sajtóosztálya. Úgy tudjuk egyébként, nem Kata az egyetlen, akit a férfi átvert.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors