Hátborzongató: az amerikai választások előtt nappal csapódhat a Földbe egy hűtő méretű aszteroida

Az aszteroida már most is a Föld felé száguld, és pont november 2-án csapódhat a Földbe, azaz egy nappal az amerikai választások előtt.
Az aszteroida már most is a Föld felé száguld, és pont november 2-án csapódhat a Földbe, azaz egy nappal az amerikai választások előtt.

Neil deGrasse Tyson asztrofizikus szerint a 2018VP1 nevű aszteroida 25 ezer mérföldes sebességgel robog felénk óránként, és pontosan november 2-án léphet be a Föld légkörébe, azaz egy nappal az amerikai választások előtt. Tyson azonban megnyugtat mindenkit: pánikra nincs ok, ugyanis az esetleges becsapódás sem okozhat bajt.

Nem elég nagy ahhoz, hogy gondot okozzon, szóval, ha 2020-ban vége lesz a világnak, arról nem az univerzum tehet majd - írta Instagramon.

Ez is érdekelheti

Figyelmeztetést adott ki a NASA: egy aszteroida közelebb került a Földhöz, mint egy időjárási műhold

Több aszteroidával ütköztünk, mint gondoltuk - Százmillió éves meteoritkrátert fedeztek fel Nyugat-Ausztráliában

A becsapódás lehetőségét a NASA is elismerte, a központ azonban 1 százaléknál is kisebb esélyt ad arra, hogy a becsapódás egyáltalán megörténjen:

- Jelenleg 0,41% az esélye annak, hogy belépjen bolygónk légkörébe, de ha mégis megtörténne, a rendkívül kis mérete miatt szétesne - ismerte el Twitteren a NASA is.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors