Halottnak tettette magát a megkéselt prostituált

Előzetes letartóztatásba vették és titokban Kecskemétről a fővárosba szállították azt a férfit, aki megszurkált egy útszéli prostituáltat. Krisztina csodával határos módon életben maradt, ám a zsaruk most négy korábbi haláleset aktáit is leporolják.
Előzetes letartóztatásba vették és titokban Kecskemétről a fővárosba szállították azt a férfit, aki megszurkált egy útszéli prostituáltat. Krisztina csodával határos módon életben maradt, ám a zsaruk most négy korábbi haláleset aktáit is leporolják.

Ahhoz képest, hogy a 44-es út mellett „dolgozó” kecskeméti örömlány, a 29 éves Krisztina támadójáról már aznap – augusztus 29-én – tudták a nyomozók, hogy sötétkék Volkswagen Polója volt, meglehetősen hosszú idő alatt jutottak el a 33 éves É. Józsefhez. A férfinak ugyanilyen autója van, és a gyilkossági kísérlettől – légvonalban – legfeljebb öt kilométernyire lakik.

Krisztina egyébként a véletlennek köszönheti az életét. Orálisan elégítette ki a Polo kormánya mögött ülő kuncsaftját az anyósülésről, amikor a férfi ennyit mondott: „ez hosszú menet lesz”. Majd a hátsó ülés felé nyúlt, elővett egy túlélőkést és azzal kezdte szurkálni a nő nyakát. A vérző Krisztina sikoltozva hátrált kifelé, a férfi pedig húzta az ellenkező irányba. Közben tovább szurkálta, majd úgy tűnt, hogy meghalt az örömlány, ezért a földre dobta és ott hagyta. Emiatt maradt életben Kriszta, aki később magához tért, és segítséget kért a közelben.

Aznap minden hadra fogható rendőr egy kék színű Volkswagen Polót keresett Nyárlőrinc térségében. Egy hónap múlva találták meg.

– Most pénteken autó trélerrel vitték el Jóska kocsiját a rendőrök. Reggel jöttek, és szalaggal zárták le az egész utcát. Nem mondtak senkinek semmit, csak órákig kutattak a házban és az udvaron – mondta a Borsnak a szemben lakó szomszéd.

Egy másik szomszéd, Molnár Máténé Marika néni kizártnak tartja, hogy József gyilkolt, hiszen nagyon jó, segítőkész embernek ismerte meg.

– Imádja a kisfiát, a hároméves Marcikát, és a feleségét, Anitát is, aki nagyon beteg. Hónapokig volt az asszony Szegeden, úgy két hete hozták haza – mondta.

József nem született nyárlőrinci, benősült a faluba. Kecskeméten, a húsüzemben ismerkedett össze a nyárlőrinci Anitával. Megkapták a nagypapa házát, majd megszületett Marcika. Akkor jött ki az asszony súlyos immunbetegsége.

A szomszédok biztosak benne, hogy a prostituáltat ért támadás napján még a szegedi klinikán volt Anita. A férfi a kihallgatásakor elismerte a szurkálást. Arra azonban senki sem emlékszik, hogy József hol dolgozott 2010. júniustól októberig. Akkor öltek meg három prostit az út mellett: a közeli Lakiteleknél, majd Debrecen és Karcag térségében. Továbbá egy 2008-as prostigyilkosságban sem volt eddig gyanúsított. Mindenesetre a rendőrök érzik: nagy vadat ejtettek, vigyáznak is rá becsülettel. É. Józsefet vasárnap még a kecskeméti rendőrségen őrizték. Ott és nem a bíróságon történt az előzetes letartóztatása is. Ám mire beteg neje bevitte neki a tiszta ruhát, a fővárosba szállította a Nemzeti Nyomozó Iroda.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors