Aktuális

Felelősségre vonják a kislány száját szappannal kimosó tanítót

Ny. A.

Létrehozva: 2018.01.30.

Káromkodva szólt be tanítójának a hétéves Gréti az iskolában, a pedagógus az eset miatt szappannal mosta ki a kislány száját. Ezt állítja a nagymama. Az iskola vizsgálatot rendelt el, a tanítót felelősségre vonták.

Fél a sötét szobában egyedül

Dühös bejegyzést tett közzé a Facebookon egy mórahalmi nagymama, aki írásában azt állítja, kisunokája száját szappannal mosta ki egy tanítónő a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában múlt hét szerdán. A kislány félelmében bepisilt. Egész nap a pisis ruhájában tartózkodott az iskolában délután fél 5-ig. Azóta fél a szobában villany nélkül maradni – osztotta meg a nagymama.

Akkor most kinek van igaza?

A bejegyzés nem látott mértékű indulathullámot gerjesztett, sokan felháborodtak a tanítónő múlt századot idéző módszerein. Ugyanakkor akadtak, akik megkérdőjelezték a nagymama szavahihetőségét, és úgy gondolják, a kislány nem mondott igazat a vele történtekről. A bejegyzést és a több száz hozzászólást a kislány édesanyja sem hagyta szó nélkül. „Kedves sok száz idegen! A gyermekemről beszéltek úgy, hogy nem ismeritek a történetet. Akkor segítek! Mint már írtam, megtettem a megfelelő lépéseket az üggyel kapcsolatban.

A kislányom nem szent, és olykor megérdemli a büntetést. Viszont úgy gondolom, hogy ez a fajta fegyelmezés túlmegy a határon. Valóban ez történt. A tanárnővel és igazgatónővel is beszéltem. Nem én hoztam nyilvánosságra, hi­szen nem az a megoldás! Nem lehet vérző, habzó szájjal tanárt fenyegetéssel elintézni. Van hivatalos módja. Az más, hogy szívem szerint hogyan cselekedtem volna, valószínűleg én húztam volna a rövidebbet” – írta érthető indulattal a kis Gréti édesanyja. 

Csak fenyegetés volt 

Az ügyet kirobbantó nagymama és a kislány édesanyja nem reagált lapunk megkeresésére. Információnk szerint a tanító valóban a csaphoz rángatta – más elbeszélések szerint csak kísérte – a kislányt, és megfenyegette, hogy szappannal mossa ki a száját, de több nem történt. Azaz nem váltotta be ígéretét, mint ahogy a feldúlt nagymama állította. A tanítót mindenestre megrovásban részesítették.
– Múlt hét pénteken megtörtént a vizsgálat, melyet a szülővel egyetértésben lezártunk. Ezután viszont a szülő hozzájárulása és meggyőződésem szerint tú­lozva kirobbant az ügy, ezért hétfőn újraindítottuk a vizsgálatot. Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztázzuk a helyzetet, ezért újra alaposan szeretnénk körbejárni az ügyet – mondta el a Borsnak Kazi Mária intézményvezető. Mint mondta, szeretnék megvédeni az iskola hírnevét, ezért újra meghallgatják a tanítónőt, a kislányt és a szülőket is. Későbbre ígért tájékoztatást.

Le kellett tolniuk a bugyit

A dömsödi általános iskolában egy illemhely mellé piszkításból lett embertelen megtorlás még 2016 nyarán. A pedagógusokból és takarítónőből álló csapat úgy akarta kideríteni, ki piszkított a WC mellé, hogy hármasával behívták a tanterembe a 8-9 éves diáklányokat. A tanulóknak le kellett tolniuk a bugyijukat és pucsítani a tanárok előtt. Végül a takarítónőt kirúgták, a tanárok két évig nem kaphattak fizetésemelést.

Fejbe verte

A somogyi Hetesen található Somssich Imre Általános Iskola igazgatója még az év elején vert fejbe egy könyvvel és lökött a szekrénynek egy hatodikos diákot. Ott nem ez volt az első eset. Az iskola egyik napközistanárát tavaly másfél év felfüggesztett börtönre ítélték gyermekbántalmazás miatt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141536_auto_resized.jpg
origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713549909
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142083_auto_resized.png
metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713549909
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713549909
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713549909
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól