Bándy-gyilkosság: János szerint nem volt ott a holttest

A rendőrség mindent tud Bándy Kata gyilkosairól, de nincs elég bizonyítéka – így vélekednek a pécsiek, és azt kérdezik: hová lett a lány holtteste három napon át? Mert ha ott lett volna, ahol megtalálták, már korábban rábukkantak volna.
A rendőrség mindent tud Bándy Kata gyilkosairól, de nincs elég bizonyítéka – így vélekednek a pécsiek, és azt kérdezik: hová lett a lány holtteste három napon át? Mert ha ott lett volna, ahol megtalálták, már korábban rábukkantak volna.

A rendőrség állítja, hogy P. László egyedül gyilkolta meg a pszichológusnőt, de ezt csak a gyanúsított vallomása támasztja alá. Azé a gyanúsítotté, aki már az első kihallgatásakor közölte: „egyedül viszem el a balhét”. A férfi három különböző vallomást tett, nyolcszor alkalmaztak nála hazugságvizsgáló készüléket, de ennek eredményéről és részleteiről mélyen hallgat a hatóság.

– Már nem keresünk senkit, csak néhány apró részletet kell még tisztázni – jelentette ki Dakos József rendőrfőkapitány. Az ügy főnyomozója, Ruszák László csak hallgatott mellette, holott máskor mindig a nyomozás vezetője számol be a bűncselekményről. Vajon titkol még valamit a rendőrség? Bándy Kata szomszédai nem tartják életszerűnek a rendőrség által előadottakat.

– Kizárt, hogy Kata, miután a ház elé ért, még elment volna 600 métert arra a helyre, ahol állítólag megölték – mondta az egyik szomszéd. A rendőrség szerint a férfi Kata holttestét ­vasárnap hajnalban dobta az árokba, és szerda délutánig senki sem fedezte fel. Csonka János szerint ez hihetetlen.

– Én arrafelé dolgoztam szerdán délelőtt. A szemetet kétnaponta összeszedjük, de ott mi nem láttunk holttestet – állította a Borsnak a szomszéd, aki szintén kételkedik a magányos gyilkos teóriában.

A helybéli kutyások sem hiszik, hogy valamelyik eb ne szagolta volna ki az akkori kánikulában a holttestet, szerintük is csak szerda délután kerülhetett oda. Ha így van, odavihette-e egyedül P. László?

Feka régen is enyveskezű volt

Jól ismerik a kelebiaiak a Kata meggyilkolásával vádolt, Feka becenevű P. Lászlót, és nincsenek túl jó véleménnyel róla. – Általános iskolás korában én magam vittem a fiút nevelőintézetbe. Már akkor is enyves volt a keze – mesélte egy kelebiai férfi.

– Betörés és lopás ­egy­aránt szárad P. László lelkén. Tőlem egy hifiberendezést lovasított meg, de kapták már rajta tévélopáson is. Egy helyi italmérésben a játékgépet fosztotta ki fényes nappal a társaival – emlékszik egy helyi fiatalember. Nevét, arcát azonban senki nem vállalja a településen.