fontos

Európa legnagyobb politikusaival tárgyalt Orbán Viktor Brüsszelben

Létrehozva: 2024.06.17.

Módosítva: 2024.06.17.

Fontos dolgokról esett szó.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben megbeszélést folytatott Giorgia Meloni olasz kormányfővel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A tárgyaláson értékelték az európai parlamenti választások eredményét, egyeztettek az európai jobboldallal kapcsolatos politikai kérdésekről, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács előtt álló feladatokról, valamint a magyar EU-elnökségi tervekről.

A találkozó jól ment, Olaszországgal mindig jól megy

– mondta Orbán Viktor újságíróknak az olasz Ansa hírügynökség jelentése szerint.

Mint írják, az uniós csúcspozíciókról és különösen Ursula von der Leyenről szóló megállapodásról Orbán Viktor úgy nyilatkozott, „ma este lesz egy vacsora, a vacsora után többet fogunk tudni, a helyzet most még képlékeny”.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor hétfő délután Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel is tárgyalt Brüsszelben. 

A megbeszélés témája az európai jobboldali erők összefogása volt.

Janez Jansával bővült a csatársor. Magyar–lengyel–szlovén egyeztetés az EU-csúcs előtt – írta közösségi oldalán a miniszterelnök, aki a bejegyzés tanúsága szerint a volt szlovén miniszterelnökkel is tárgyalt. 

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este, az uniós csúcstalálkozó előtt tárgyalást folytatott Mark Rutte holland miniszterelnökkel is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. A megbeszélésen kétoldalú és nemzetközi kérdésekről volt szó – közölte a sajtófőnök.

Mark Rutte miniszterelnöki megbizatása már nem sokáig tart, a jövőben NATO-főtitkári pozícióban kívánja folytatni pályafutását. A kormány azonban nem támogatja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, mivel az észak-atlanti szövetségben alapvető fontosságú a százszázalékos bizalom, márpedig a holland miniszterelnök korábban Magyarország „térdre kényszerítéséről” beszélt – jelentette ki korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek