NASA

Nagyon aggódik a NASA a kínai űrtevékenység miatt: tényleg találhattak valamit

Létrehozva: 2024.05.29.

Nagyon félnek, hogy ebből baj lesz.

Mióta az emberi faj tudattal rendelkezik, gondolkodik arról a kérdésről, hogy mi van a csillagok között. Amikor még nem tudták, hogy a Föld egy geoid alakú bolygó, amely a Nap kerül kering, és hogy a naprendszeren kívül még végtelenül sok csillagrendszer található végtelenül sok bolygóval, azt gondolták, hogy az ég az istenek lakóhelye. Később, amikor a csillagászat fejlődött és egyre többet tudtunk meg a misztikus messzeségről, egyre inkább felmerült az igény, hogy kutassunk a legégetőbb kérdések után: létezhet-e még olyan lakható bolygó, amelyet az emberi faj benépesíthet? És létezhetnek-e még intelligens, tudattal rendelkező lények a világűrben? Jelenleg nemhogy civilizációkat, de még baktériumokat sem sikerült találni más bolygókon, de aktívan zajlik a kutatás. Kína pedig olyannyira előre sietett, hogy a NASA emiatt aggódik. 

Kína szupertechnológiát fejlesztett

Az űrkutatás nagyágyúja eddig tagadhatatlanul Amerika volt. A NASA olyan felfedezéseket tett, amelyek a modern csillagászat alapjait fektették le, és olyan gépekkel és technológiával rendelkeznek, amelyről a legtöbb ország csak álmodhat. Eddig tehát a NASA volt a vezető az űrkutatásban, most azonban szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy riválisa akadt. Sőt, talán meg is előzték. 

Komoly az aggodalom ugyanis az amerikaiak körében, hogy a kínaiak találtak valamit: egy olyan módszert, egy olyan eljárást, amivel jobb gépeket tudnak építeni, és átvehetik a vezető szerepet az űrkutatásban. Kína kilőtt egy szupertitkos űrrepülőgépet, amely a jelentések szerint 166 napos Föld körüli keringés után most tovább haladt. A NASA szerint ez a gép az amerikai X-37B űrrepülőgép riválisa próbál lenni, de egyes források szerint a kínai gép technológiája messze meghaladta ennek a tudását - írja a The Sun

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek