Remény

„Ha lefeküdtem volna aludni, mindnyájan bennégünk!” – brutális részleteket árult el a királyhegyesi tűz túlélője

H. Á.

Létrehozva: 2024.05.21.

Miután elment az áram, óriási fénycsóvát láttak odakint, pillanatok alatt lángba borult minden.

Elképesztő részleteket osztott meg lapunkkal a királyhegyesi tűz egyik károsultja, aki csupán a véletlennek köszönheti, hogy nem csupán életben maradt, de ki tudta menteni családtagjait is, ezzel megmentve mind a hetük életét.

A tűz, valamint az oltás után teljesen lakhatatlanná vált Katalinék otthona  Fotó: Duma Katalin

A húsvéti ünnepekre Duma Katalinhoz és férjéhez Duma Jánoshoz, lányuk a férjével és a 3, 9 és 11 éves gyermekeikkel, Katalinék unokáival azért tért haza Németországból, hogy együtt ünnepeljenek. A Makó közelében található Királyhegyesen április 2-án este él 11-kor történt tűzeset azonban örökre megváltoztatott mindent.

Már mindenki lefeküdt aludni, amikor én még egy kicsit játszottam a telefonomon. Egyszer csak elment az áram, így láttam, hogy nagyon világos van odakint. Szóltam a páromnak, akivel észrevettük, hogy minden lángokban áll.

– mondta a Borsnak Duma Katalin, aki azonnal felkeltette a családja többi tagját is, akikkel már csak az ablakon át tudtak kimenekülni.

Ha lefeküdtem volna aludni, mindnyájan bent égtünk volna!

– emlékezett vissza elcsukló hangon Katalin, aki szerint a fő problémát nem a hirtelen keletkezett elektromos tűz, hanem a viharos erejű szél okozta.

Miután kirohantunk slaggal elkezdtük oltani a tüzet, de hiába, mert akkora volt a szél, hogy folyamatosan terjedt a tűz, míg végül az egész tetőszerkezet leégett. Addigra már több környékbeli kihívta hozzánk a tűzoltókat.

Katalint a kiérkező mentők sokkos állapotban találták, ami teljesen érthető, hiszen néhány perc alatt vált hamuvá egy élet munkája. Mivel a pulzusa és a vérnyomása sem volt rendben, azonnal kórházba szállították.

Duma Katalin és Duma János mindenét elvesztette a tűzben. Fotó: Duma Katalin

Én rokkantnyugdíjas vagyok, a férjemet pár hónapja küldték el, de legalább volt egy házunk. Biztosításra nem volt pénzünk, így most nem tudom mi lesz velünk.

– osztotta meg lapunkkal Katalin, aki férjével egyelőre egy ismerősüknél húzhatta meg magát. Itt júliusig maradhatnak, ugyanis akkor térnek haza a ház tulajdonosai. Akkora új otthon után kell nézzenek még akkor is, ha semmi pénzük nincs és Királyhegyesen, valamint közelében albérletet sem találtak, azóta sem.

Minden apró segítség jól jön, de a legnagyobb szükségünk a pénzre lenne, hogy tudjunk hol lakni, legalább ideiglenesen.

Katalinék gyermeke és férje a 3 unokával visszament Németországba. A 2 sztrókot túlélő asszonynak így férjével együtt kell helytállnia. Egy ismerősük kitette a történtekről szóló posztot, melybe egy számlaszámot is tettek, hogy aki megteheti, oda tudjon utalni számukra. Az erről szóló posztot ITT TUDOD elérni.

Bár már több mint egy hónap eltelt, még most is nagyon nehéz beszélnem a történtekről. Nem tudom mi lesz velünk ezek után. Szükségünk lenne némi csodára.

– jegyezte meg a Borsnak a családja életét megmentő királyhegyesi asszony.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek