Ajánlat

Vedd meg Kevinék házát a Reszkessetek betörőkből és védd meg magad!

GUY

Létrehozva: 2024.05.29.

Emlékszel még, hogy melyik chicagói házban maradt egyedül Kevin McCallister, miután a szülei otthon felejtették egy karácsonyi, párizsi kiruccanás alkalmával? Naná, ki ne tudná! Most akár tiéd lehet az épület, bár kicsit átalakították, de rosszabb nem lett.

Tizenkét év után most először dobták piacra azt a legendássá vált, a filmben chicagói családi házat, amelyben Kevin (tudod, aki nélkül nincs karácsony…) móresre tanított két besurranó tolvajt a „Reszkessetek, betörők!” című 1990-es amerikai filmben. A kuriózumnak számító ingatlanra az etonline.com nevű portál hívta fel a figyelmet.

Winnetka,,Illinois,-,1,December,2019:,90's,Famous,Iconic,Mansion
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki beköltözne Kevin McCallister egykori házába Fotó: Emma_Griffiths  / Shutterstock 

Pontosabban a tehetősebb ingatlankeresők figyelmét, merthogy az illinoisi ingatlannak igencsak elkérik az árát. Az összegben talán erősen megjelenik a presztízsérték is. Na de mielőtt elárulnánk, hogy mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki beköltözne Kevin egykori erődjébe, lássuk, hogy mit írnak róla!

A Chicagótól nem messze, Winnetka városában található, annak is az előkelő városrészében, a tóparttól mindössze pár száz méterre fekvő ház ugyanis radikális átalakuláson ment keresztül, mióta Kevin McCallister (Macaluay Culkin) megvédte. Ami nem változott, az a bejárati ajtó és az az ominózus lépcső, amelyen Kevin leszánkázott és amelyen a két betörő (Joe Pesci és Daniel Stern) lepadlózott, miután kaptak az arcukba egy-egy festékes vödröt.

Az otthon számos fejlesztése közül az egyik egy nyitott konyha és egy bónusz napozószoba. A házhoz építettek továbbá egy korszerű kosárlabdapályát, valamint a pince sem lehet már olyan hátborzongató, mint anno, amikor Kevin mosni vitte a szennyest, ugyanis azt szintén felújították az előző tulajok.

A konyha alaposan megváltozott a filmben látottakhoz képest Fotó: wn McKenna Group / Instagram

Összességében a chicagói Dawn McKenna csoport ingatlanos munkatársai a cégük marketingvideójában azt mondják, hogy az Illinois-i ház 

egy darab amerikai történelem és vitathatatlanul a világ egyik leghíresebb háza.

Ezzel nehéz vitatkozni és ahogy fentebb utaltam rá, talán ezért is a borsos, 5,25 millió dolláros ár, ami átszámítva 1 milliárd 847 millió 650 ezer forintnak felel meg. Arról nem szólnak, hogy esetleg a házhoz jár-e az (újfent) ottfelejtett Kevin is...

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek