Törődés

A 107 éves Gizi néni a legidősebb Gondosóra-használó - Videó!

Létrehozva: 2024.05.17.

Egyre csak nő és nő a Gondosóra-program felhasználóinak száma, de ami még ennél is szebb, hogy a vele megmentett életek is. Eddig 16 ezer idős életét mentette meg az egyedülálló kezdeményezés.

A Gondosóra-program egy Magyarország Kormánya által indított, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás. Célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A 65 év felett alanyi jogon, bárki számára hozzáférhető jóléti szolgáltatás eddig több mint 16 ezer életet mentett meg - számolt be az örömteli hírről a Ripost.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója (balra), Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója (középen), valamint Dr. Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (jobbra) az együttműködési megállapodás aláírásán / Fotó: Bánkúti Sándor

A program mára több szakmai és civil szervezettel is együttműködik, a többi között például az Országos Mentőszolgálattal is, akik a szakmai együttműködés keretében a diszpécserek képzésében is részt vesznek. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a Gondosóra diszpécserei a program alig több, mint fél éves indulása óta már 280 ezer hétköznapi ügyben tudtak segíteni a felhasználóknak. Ezen túlmenően több mint 28 ezer alkalommal értesítették a bajba került Gondosóra-tulajdonosok hozzátartozóit, míg az ügyfelekkel csaknem 15 ezer órán át beszélgettek a diszpécserközpont munkatársai. Az Európában egyedülálló Gondosóra-programban eddig összesen 700 ezer jelzést regisztráltak.

 

Gizi néni
Gizi néni a Gondosóra-program legszebb kort megélt felhasználója / Fotó: Facebook

Most pedig megvan a legidősebb Gondosóra-használó is! Ő nem más, mint a 107 éves Gizi néni, aki 1917. április 14-én, még az I. világháború ideje alatt született.

 

Amikor van egy-egy kisebb, vagy komolyabb fájdalmam, akkor mindig arra gondolok, hogy az Úr Jézus sokkal többet szenvedett, mint én

– mondta az életvidám néni, amikor átvette a készülékét. 

A Gondosórával a kezén Gizi néni már nagyobb biztonságérzettel olvasgathat történelmi könyveket, vagy fejthet keresztrejtvényt a következő években, mert legszívesebben így tölti a szabadidejét.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek