szívszorító

Sokkoló hírt kaptak az orvosoktól a 4 éves kislány szülei: beteg kis tündérük nem élheti már meg a karácsonyt

Létrehozva: 2023.12.03.

A szülők megfogadták, hogy a végsőkig harcolnak.

December harmadikával elkezdődött az adventi időszak, azaz a szent várakozás. A kis Jézus megszületésének közeledte az egész világot (annak keresztény és nem keresztény részeit is) varázslatos hangulattal tölti meg, és mindenkin úrrá lesz az izgatott csodavárás. A karácsony szinte minden ember számára egy csodás időszakot jelent, ha pedig gyermekünk van, a hangulat csak fokozódik. Minden szülő ugyanis biztosítani szeretné gyermeke számára a meghittséget: ajándékokat veszünk és finom falatokat készítünk, és minden család igyekszik kialakítani a saját szokásait. Nem szabad elfelejteni, hogy sajnos vannak olyan családok, akik a félelem árnyékában töltik az ünnepeket, és sok gyermek a kórház falai között várja a csodát. 

karácsony, karácsonyfa, dísz, dekoráció, gömbök
Vannak gyerekek, akik kórházban töltik a karácsonyt / Fotó: Unsplash.com

A kis Esha mindössze négyéves volt, amikor leukémiával diagnosztizálták. Az orvosok azonnal megkezdték a kemoterápiát, erre azonban nem reagált jól a szervezete. A szakemberek közölték a családdal, hogy azonnali őssejtátültetésre lesz szüksége, különben a kislány nem éli meg a karácsonyt. A szülők összeroppantak, és azonnal felajánlották a donort. Sajnos azonban a közeli hozzátartozók őssejtje nem volt megfelelő, így nemzetközi felhívást indítottak. 

Végül Szingapúrból érkezett egy felajánlás, ami bizony az utolsó pillanatban érkezett. Az őssejt azonban teljes mértékben megfelelt, így az orvosok el tudták végezni az életmentő műtétet. Oly sok szenvedés után a kislány végre elkezdett felépülni, és míg két éve amiatt kellett aggódni, hogy vajon egyáltalán megéli-e a karácsonyt, addig most azt tervezgetik, hogy végre - a kislány életében először - otthon, családi körben csodálhatja az ünnepeket - írja a Mirror

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek