Cirkusz

Megdöbbentő videó: kiderül, mennyire fáj artistának lenni

Létrehozva: 2023.09.16.

A Mediaworks stábjának lehetősége nyílt betekinteni a Fővárosi Nagycirkusz kulisszái mögé, mielőtt szeptember 17-én, vasárnap véget ér a jelenleg futó Sztyeppe illata című előadás. A stáb artista karrierje után az újságírás felé fordult tagja pedig megragadva az alkalmat fellógatta kollégáját a cirkusz kupolájába. Hogy mennyire sikerült a mutatvány? A videóból kiderül.

A sztyeppe illata című műsor, amely a vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott világába kalauzolja a nézőket, folyamatosan teltházzal futott a nyári szezonban. Türkmén, üzbég, mongol, azeri, magyar és ukrán artistaművészek mutatták be kulturális gyökereiket és a közös múltunkat.

A sztyeppe illata
Fotó: Urbán Ádám

A szeptember 17-ei, 15 órakor kezdődő utolsó előadást a Mediaworks felületein élőben követhetik majd. Ennek apropóján pedig kollégáink betekintést nyerhettek az utolsó előadások egyikébe péntek délután. És ha már ott jártak, ki is próbálták az egyik leglátványosabb rekvizitet, a gurtnit. Természetesen nem csak úgy besétáltak a manézsba, a mutatványt komoly szervezőmunka előzte meg, és az tette lehetővé, hogy a stáb egyik tagja újságírói karrierje előtt artistaként dolgozott, többek között a Fővárosi Nagycirkuszban is. Az így létrejött baráti viszonyoknak köszönhetően a stábtagok bebocsátást nyertek közvetlenül a manézsba.

Nem mondhatjuk, hogy nem tudták, mi vár rájuk, mégis meglepetéssel nyugtázták, mennyire fáj már maga az is, ha az ember csak lóg a gurtni végén kapaszkodva. Természetesen mivel mindenkinek a biztonság az első, csak a legegyszerűbb trükkel próbálkoztak meg kollégáink, több kevesebb sikerrel. Hogy hogyan is zajlott a próbafolyamat, azt itt tudják megtekinteni. És ne felejtsék, szeptember 17-én délután három órától még egyszer elrepíti Önöket a Fővárosi Nagycirkusz a sztyeppék távoli, mégis ismerős világába. Kövessék online élőben az előadást.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek