Búcsú

"Angyalok őrizzék utadat, ég veled!" - Könnyek között búcsúznak Szvoboda Bencétől

S.A.

Létrehozva: 2023.06.23.

Koszorúk helyett egy szál fehér virágot vigyenek a gyászolók a Csehországban elhunyt motokrosszbajnok balatonberényi temetésére – ez a család kérése.

Motoros mezben tisztelegjenek a gyászolók a magyar klasszis eredményei előtt. Motort senki ne vigyen magával. Egyedül Bence motorját indítják be a szertartás során, a legutolsó alkalommal, majd örökre elnémul – ez a Szvobodacsalád másik kérése. A bajnoktól szombaton 11 órakor vesznek végső búcsút a balatonberényi temetőben.

Szvoboda Bence 2014-ben még túlélte a pacovi pályát.
Élete volt a versenyzés Fotó: Szvoboda Bence Youtube-csatornája


Hálás volt mindig a szüleinek

Szvoboda Bence páratlan pályafutást mondhatott magáénak 31 éves korára: tizenötszörös magyar – és többszörös cseh bajnokként a motokrossz sport álló csillagának számított. Szörnyű balesete a pacovi pályán következett be, a megrendítő pillanatokat édesapja is végignézte.

A sportember számos interjút adott, azonban nem volt olyan közöttük, ahol ne mondott volna köszönetet szüleinek, akik nagy áldozatok árán tudták előteremteni a versenyzéshez szükséges anyagikat.

Visszavonultatják rajtszámát, az 521-est

Bár a temetésig még egy nap van hátra, a Facebook-on már sportbarátok százai nyilvánították ki részvétüket.

„Bence! Angyalok őrizzék utadat,ég veled! Őszinte részvétem családnak” – írja egyikük.

Utolsó, hazai versenye Kiskunlacházán volt, a város csapata meghatóan emlékezik a versenyzőre.

„Szvoboda Bence rajtszáma... az 521, ami utoljára, hazai versenyen Kiskunlacházán szerepelt... 521 amiről örökké Szvoboda Bence jut majd eszünkbe…” Tiszteletére bőgtek fel a motorok. 

A sportoló Kaposvárott élt az utóbbi időben, háza előtt is mécsesek égnek, a helyet elborítják a koszorúk, de az ország számos más városában is megemlékeztek a tragikus balesetben elhunyt motorosról. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek