Tragédia

Elviselhetetlen Szvoboda Bence családjának fájdalma - ezt üzente a megtört édesapa

Bors

Létrehozva: 2023.06.21.

Hamarosan kiderül, mikor róhatják le kegyeletüket tisztelői a hazai motokrossz egyik legnagyobb alakja előtt.

Elviselhetetlen a balesetben elhunyt Szvoboda Bence családjának fájdalma. A legelismertebb magyar motokrossz-versenyző azok után vesztette életét, hogy egy csehországi verseny során felborult a motorjával, majd több versenytársa is áthajtott rajta. A kórházban napokig küzdöttek az orvosok az életéért, de a szervezete végül feladta a harcot.

Szvoboda Tamás, Bence édesapja megtörten közölte: 

- Még ma kitesszük a közleményt Bence temetésének időpontjáról - árulta el a megtört apa. 

Szvoboda Bence
Fotó: Laszlo Szirtesi / Facebook

Hétfő délután több helyszínen is összegyűltek Bence szerettei, barátai és tisztelői, hogy megemlékezzenek a fiúról, a haverról és a sportolóról. Arról a fiúról, aki az őt közelről ismerők elmondása szerint a versenyzésnél talán csakis az édesanyja palacsintáját kedvelte jobban. Arról a férfiről, aki tudta: az igazi szenvedély abban nyilvánul meg, hogy soha nem adjuk fel a küzdelmet. Bence elkötelezettségét jellemzi, hogy számtalanszor eltört több csontja is, de ő valamennyi balesete után visszaült a motorra.

Bence az életet és a motorozást is komolyan vette, de képes volt a nehézségeket könnyed eleganciával kezelni.

Egy igazi sportember volt, aki nagyon sok fiatalnak segített, hogy megtalálja a saját stílusát – mondta Bence egyik ismerőse.

Hétfőn kora este, még a sötétedés előtt százak jelentek meg Szvoboda Bence kaposvári otthona előtt. A szervezők kérésére az autóval érkezők a háztól távolabb álltak meg, hogy az utcát inkább a motorosok vehessék birtokba.

 Többen virágot és mécsest is magukkal vittek, hogy a ház előtt elhelyezhessék azokat. Az esemény csúcspontján felbőgtek a motorok és néhány füstbombát is meggyújtottak.

Bence utolsó hazai versenyét Kiskunlacházán tartották. Tegnap a pályánál százak gyűltek össze a sportoló emlékére.

Mindkét esemény résztvevői úgy gondolták, hogy Bencétől nem lehet és nem is szabad elbúcsúzni, hiszen lélekben örökre velük marad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek