Olaszországi gyermekgyilkosság

"A fiad halott, jártam a sírjánál" - szörnyű hallucinációk gyötrik a gyerekgyilkos anyát

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.06.10.

Élőnek hiszi időnként a brutálisan megölt kisfiát az olaszországi gyerekgyilkos. Az első fokon 20 évre ítélt Bradács Katalin az egyik pillanatban tisztában van szörnyű tettével, a következőben viszont azt képzeli, hogy a kis Alexet az apja neveli, és még neki is lehetősége lesz megölelni a kisfiút.

Szélsőségesen változékony az olaszországi gyermekgyilkosságért elítélt egykori magyar pornósztár lelki - és mentális állapota. A tiszta pillanataiban pontosan tudatában van, hogy mit követett el, máskor azonban az a meggyőződése, hogy a kisfia még él.

Bradács Katalin börtöninterjú
Bradács Katalin könnyek között nyilatkozott a Borsnak

Mint arról a Bors beszámolt, Bradács Katalin és Juhász Norbert kapcsolata még azelőtt megromlott, hogy a közös gyermekük világra jött. A vitáik addig fajultak, hogy végül a magyar bíróságon kötöttek ki. Katalint valaki előre figyelmeztette, hogy a gyermeket nagy valószínűséggel az apánál helyezik el, ezért a nő a kisfiúval együtt Olaszországba menekült. Ott érte a hír, hogy a döntés valóban kedvezőtlen az ő számára. Ezek után a kétéves Alexet több késszúrással megölte, majd a halott gyermeket egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette. Segítséget kért, de már nem volt mit tenni.

Katalin ügyében már a perugiai bíróságon kihirdették az elsőfokú ítéletet, mely szerint 20 évet kell a rácsok mögött töltenie. Az édesanyja, Erzsébet nem tagadja meg, így tartja vele a kapcsolatot, igaz, az idős asszony anyagi okokból nem tud a lányához kiutazni, ezért csak telefonon beszélnek rendszeresen.

Bradács Katalin és Alex
Az anya késsel végzett a gyermekéével Fotó: Saját

Bradács napokkal az ítélet után a börtönből exkluzív interjút adott a Borsnak. Akkor kifejtette, hogy a 20 éves büntetést túl szigorúnak tartja. Ezt követően válaszolt a kérdésre, mely szerint gyilkosnak tartja-e magát?

 Igen, megöltem a kisfiamat 

– mondta, és hozzátette: vannak pillanatai, amikor azt gondolja, hogy a gyermeke nem halt meg, csupán az apa családja bújtatja.

Azt szoktam képzelni, hogy Alex óvodába jár, és élvezi a létezést. Egyre szebben beszél és fejlődik

 – magyarázta Katalin.

Az interjú után a gyászoló nagymama elmondta: néha ő is nehezen érteti meg a lányával, hogy mit követett el.

Elmondja nekem, hogy szeretne játszani a kisfiával, mire kénytelen vagyok szembesíteni az igazsággal, hogy erre már sosem lesz lehetősége. Ha ebben kételkedik, akkor elmesélem neki, hogy voltam Alex sírjánál. Olyankor egy kicsit kitisztul a feje, és arról érdeklődik, hogyan lett a gyermeke eltemetve

 – árulta el Erzsébet, majd elmondta, hogy a kisfiú nyughelyét fű borítja.

A Bors interjúját itt nézheted meg:


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek