Szívszorító

Fia sírjához költözik a Deák téri késelés áldozatának édesanyja

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.05.25.

Módosítva: 2023.05.25.

Elköltözött Budapestről a Deák téri késelés áldozatának családja. A 18 éves Martint februárban szúrta le a nyílt utcán a vele egyidős K. Zsolt. A gyászolók számára túl fájóak lettek az emlékek, hogy képesek legyenek továbbra is a fővárosban maradni, ezért visszatértek szülővárosukba, Csengerre.

Mint arról korábban beszámoltunk, Martin csupán egy laza szombat estére vágyott a barátaival. Már éppen hazafelé tartottak hajnalban, amikor más fiatalokkal találkoztak. Kezdetben csak beszélgettek, de aztán egy lányon összevesztek. A vitát ugyan nem Martin robbantotta ki, mégis őt sebesítette meg a felbőszült Zsolt pengéje. A fiatal fodrásztanuló összerogyott, a tettes pedig elmenekült. Martin unokatestvére megpróbálta a fiú sebét lefogni, miközben a többiek értesítették az édesanyját.

Martint beszállították az Országos Baleseti Intézetbe, ahol egyébként a fiatal felnőtt édesanyja műtőtakarítóként dolgozott. Az asszonnyal az orvosok közölték, hogy bár mindent megtesznek Martinért, kevés esélyt látnak a felépülésére. Az első napokban ugyan a fiú állapota javult annyit, hogy levehették a lélegeztetőgépről, végül mégis elhunyt az édesanyja jelenlétében.

Kitti számára a napok azóta egyre nehezebbek. Hiába ígérték neki a jó szándékú rokonok és ismerősök, hogy idővel enyhül a fájdalma, ő egyelőre nem ezt tapasztalja.

Martin napról napra jobban hiányzik nekem és a testvéreinek is.

 Egy olyan fiú volt, akire bármikor számíthattunk – mondta az édesanya, aki úgy döntött, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Csengeren kezd új életet a családjával.

Deák tér késelés
áldozat édesanyja: Kitti
Kitti nem bírt tovább Pesten élni az emlékeivel Fotó: Bors

- Ott temettük el Martint. 

Egyszerűen nem hagyott nyugodni a lelkivilágom, hogy én Pesten élek, miközben a gyermekem teste vidéken pihen.

A kórházban is megszűnt a munkahelyem, mert képtelen lettem volna továbbra is ott dolgozni, ahol a fiam meghalt – magyarázta Kitti.

Martin kisebbik testvére még iskolába jár. Már sikerült átíratni a helyi intézménybe.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek