Tragédia

Deák téri késelés: „Fogtam a kezét, és éreztem, amikor meghalt” – megrázó interjút adott a gyászoló anya

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.02.26.

Együtt virrasztott a hétvégén a Deák téren megkéselt fiú családja és baráti köre. A 18 éves Martin a kórházban hunyt el. A gyászoló édesanya megtörten nyilatkozott a Borsnak.

A múlt vasárnapi Deák téri késelés következtében elhunyt 18 éves Martin rokonsága és baráti köre virrasztásra gyűlt össze a hétvégén. Kitti, a fiú édesanyja megtörten nyilatkozott a Borsnak.

A végzetes késelés a Deák téren történt. Fotó: Végh István / Ripost

Martin barátai és rokonai együtt virrasztottak

Ahhoz képest, hogy a fiam elhunyt, úgy érzem, jól tartom magam. Az Úr adott nekem erőt, hogy ne omoljak össze. Végig kell vigyem ezt az egészet

– mondta a gyászoló asszony.

– Látom a sok kommentet az interneten, hogy a fiamnak így kellett járnia, mert cigány. Kérdezem én, hogy nem ugyanaz a vérünk? Szerintem mindegy, hogy valaki cigány, magyar, vagy ukrán – magyarázta Kitti, és leszögezte, nem igaz a híresztelés, mely szerint a családja vendettára készül.

Semmiféle bosszúról nincs szó, mert ezzel nem adom vissza a gyerekem életét szögezte le Kitti, aki azt szeretné, hogy fia gyilkosa megkapná a méltó büntetését.

Ő egy olyan ember, aki szúróeszközzel megy szórakozni, ráadásul azt is hallottuk, hogy rendészeti iskolába járt. Jól tudta, ha halántékon szúrja a gyermekemet, azzal megöli. Sokkal jobb lett volna, ha csak a karján sérti meg a fiamat

– magyarázta az anya, aki addig nem nyugszik, míg meg nem nézheti a kamerafelvételeket.

Martin jó gyerek volt

– Nem tudom, hogy pontosan mi történt a végzetes hajnalon, és hogy ki milyen balhét kezdeményezett. Csak azt tudom, hogy a fiam nem ivott és sosem kábítószerezett. Jó gyerek volt, nem járt el otthonról éjszaka. Nem volt nagy baráti köre. Fodrásznak készült, de kőműves mellett is dolgozott. Mindennap ment, aztán hazajött a főnökével. Megvacsorázott, megfürdött, és lefeküdt – mesélte Kitti, majd rátért, hogyan tudta meg, hogy gyermekét támadás érte.

A fiam unokatestvére, Erik felhívta az édesanyját, hogy közölje, Martin eszméletlenül fekszik a Deák téren, és fussunk oda. Nekem innen 10 vagy 15 perc kellett, hogy odaérjek. A gyermekem addigra már a mentőben feküdt. Martint újraélesztették. Azt mondták, stabilizálták az állapotát

– emlékezett vissza Kitti, aki a fia barátaitól azt is megtudta, hogy Martin a szúrás után már nem mondott semmit.

– Azonnal kómába esett. A fiamat kórházba szállították, én taxival mentem utána. Betolták a műtőbe, előtte CT- vizsgálatot is végeztek. Az operáció után lélegeztetőgépre tették, és az intenzív osztályra vitték. Délelőtt közölték, hogy nem tudják megállítani a vérzést. Ezután tudtam csak meg, hogy a szúrás az agytörzset érte szögezte le Kitti.

Kitti, Martin édesanyja megtörten nyilatkozott a Borsnak. Fotó: Kóré Károly

Az utolsó pillanatig küzdött

A fiún több műtétet is elvégeztek. Az egyik beavatkozás során eltávolították a koponyacsontját. Az anya természetesen azonnal bement Martinhoz, ahogy lehetősége volt rá.

Küzdött a gyermekem, ez látszott rajta. Nekem úgy tűnt, hogy sír. Beszéltem hozzá, én pedig azt láttam rajta, hogy kommunikálni próbál velem. Tudta, hogy ott vagyok mellette. Nagyon nagy fájdalmai lehettek. Könyörögtem, hogy adjon jelet magáról, aztán olyan volt, mintha mozgott volna az ujja. Ez még vasárnap történt

– mesélte az édesanya, és hozzátette, másnap megkérte az ápolókat, hogy szívják le Martin csorgó nyálát, nehogy megfulladjon.

– Amikor szívták, Martin elrántotta a fejét. Utána egyre többet imádkoztam Istenhez, mert a fiam már nem adott jelet. Csütörtökön még megfürdettem a fiamat. Az ügyeletes nővér adott némi reményt. Azt mondta, emeli a tápszer dózisát. Először 50 millit kapott, aztán 100-at. Arról volt szó, hogy pénteken már 150-et adnak neki – részletezte Kitti. Az édesanya pénteken reggel hét óra előtt még beköszönt a fiának.

10-kor szólt a párom, hogy a kórházban közölték: gyorsan menjek be, mert Martin útra kész, távozni szeretne, és aki ott van, köszönjön el tőle. Attól kezdve csak küszködött a gyermek. 11 óra 20 perckor egy kicsit otthagytam, de visszasiettem hozzá. Végig fogtam a kezét. Éreztem a pillanatot, amikor 11 óra 47 perckor meghalt. Fújt egy levegőt és elment – mondta megtörten az édesanya.

Martin a testvérével osztozott a szobáján. Büszke volt a birodalmára, és senkinek sem engedte, hogy bárki hozzányúljon a személyes holmijához. Kitti készséggel bevitt bennünket a néhány négyzetméteres helyiségbe.

Már sajnos nem tudom megmutatni a fodrászollóját, mert a halála után elpakoltam. A ruháit is összehajtogattam, és előkészítettem a kedvenc baseballsapkáját is, amit mindenhol viselt. A legkedvesebb tárgyait vele együtt el fogjuk temetni

– mondta az anyuka.

A család Száva Vince jogvédőt, az IMA-A Mi Pártunk nevű szervezet elnökét kérte fel az ügyük képviseletére.

– Volt egy vitás kérdés két csoport között. Nem az a fiatalember lett a gyilkosság áldozata, aki a konfliktust okozta. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy elégtételt kapjon a család – mondta.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088434_auto_resized.png
origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711723835
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092392_auto_resized.jpg
vg.hu

Rákaptak a magyar vevők a spanyol ingatlanokra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086839_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087833_auto_resized.jpg
vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711723835
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711723835
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/rRUHl9iDYnbZwZW6HUfDpmXFQ7gldwISUpAr27hKUnU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlkNmU5MTU2YTVmZjRmN2U5MGUxZGFiZjZiMjE2ZTIy.jpg
Segítség

Szijjártó Péter: célba ért a magyar segítség

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1p7v0WWIfJgfw3caaqpXtxk0Bg3Byh3ANLOztvyMwWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjMzA4OWRjZDBjNDQ0ZDY5ODc3ZmMxZTlhODYzNmFj.jpg
Robbanás

Tragédiába fulladt a nagypéntek Budapesten, megrázó részletek