Kecskegidák

Elszabadult kecskék rémisztgetik az autósokat Mátyásföldön

Címkék
autóskecske

M.N.

Létrehozva: 2023.05.06.

Többen örülnek az elszabadult állatoknak, hiszen mint mondták: a kecskék legalább rendben tartják az út melletti területeket.

Már meg se lepődnek a helyiek a két kiszökött fehér kecske látványán Mátyásföldön. A lakók szerint először furcsa volt, de azóta mindenki megbarátkozott velük, ugyanis rendben tartják a környéket. Ők Rozinak és Rezsőnek keresztelték el a kecskéket. Ám mégis vannak néhányan, akik aggódnak, mert a kecskéket a forgalom sem zavarja, így akár a kocsik elé is kisétálnak, ami balesetveszélyes is lehet. 

Rozi és Rezső akcióba lépett Mátyásföldön. / Fotó: Facebook

 A két állat általában a Lévai utca és a Légcsavar utca közöti területen legelészik 

- kezdte egy helyi férfi, majd folytatta:

- Szinte mindenki tudja, hogy kihez tartoznak, ugyanis már több alkalommal kiszöktek a telkéről. Mi csak Rozinak és Rezsőnek hívjuk őket. Én nem tudom, hogy kirágják magukat vagy csak egyszerűen nyitva marad a kapu...Úgy gondolom, hogy jót tesznek, rendben tarták az út szélén lévő füves, gazos területet, így én örülök nekik. Egyetlen egy baj van csak, hogy az autósok tartanak tőlük, hiszen ezek a kecskék nem félnek semmitől, simán kiséltálnak a közeledő autósok elé. Még nem volt miattuk baleset, remélem nem is lesz, de mindenesetre érdemes rájuk figyelni. 

Lapunknak az egyik helybéli asszony is megszólalt, akit legutóbb megkörnyékeztek a kecskék. 

- Rozi és Rezső nagy mókamester ám, itt nálunk 

- meséli nevetve az asszony. 

- Az egyik odajött hozzám és megkóstolta a szatyromat, alig bírtam elhessegetni róla! - zárta.

Információink szerint a két kecskét ismét hazavitte a gazdájuk, de vélhetően néhány nap múlva újra láthatók lesznek az utcákon. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek