Elképesztő

Babakocsis apukát akart elgázolni egy ámokfutó Kőbányán: "Azt mondta, nem csak elüt, hanem átharapja a torkunkat is!"

M.N.

Létrehozva: 2023.05.07.

A sofőr csak fokozta a dolgot, hiszen férfit és gyermekét még meg is fenyegette, amikor számon kérték rajta az eszeveszett gyorshajtást.

A szerencsén múlott csak, hogy nem lett tragédia egy autós ámokfutásából csütörtökön a főváros X. kerületében, Kőbányán. Csík József a Borsnak számolt be arról, hogy mi történt vele és a 11 hónapos gyermekével Leon Teodorral. Az édesapa boltba igyekezett gyermekével, de amikor áthaladt az egyik zebrán, egy autós majdnem elgázolta. 

Józsefet még meg is fenyegette a sofőr  Fotó: olvasói

Boltba indultak a kisbabával

– Szükségünk volt néhány dologra, így elmentünk vásárolni – kezdte József. 

Éppen a Sibrik Miklós út és a Mádi utca kereszteződésénél jártam a gyalogátkelőjelnél a babakocsival, először nem volt semmi probléma, elkezdtünk átmenni az úton, de aztán felbukkant egy szürke Mercit vezető férfi…

Az autó sofőrje nem vette figyelembe, hogy a gyalogátkelő lámpája zölden világít, ő csak hajtott tovább.

El kellett ugrania az autó elől 

Annak érdekében, hogy Józsefet és kisbabáját ne gázolják halálra, el kellet ugrania az autós elől. 

– Egyáltalán nem vette figyelembe, hogy nekünk van elsőbbségünk – folytatta. 

Már a zebrán voltunk, amikor szó szerint el kellett ugranom előle… 

Simán elgázolt volna a babakocsival együtt! A nagy ijedség után gyorsan átvizsgáltam a babát, hogy rendben van-e és folytattuk az utunkat, hiszen nem tudunk más csinálni.

Számon kérte az autóst 

Miután kész voltak a bevásárlással, József visszafelé ismét találkozott a gyorshajtóval. 

– A férfi tovább garázdálkodott, de már a szembe jövő sávban – meséli. 

– Odaszóltam neki, hogy mit képzel magáról, és hogy mit művel, figyeljen oda jobban az embertársaira, tartsa be a KRESZ szabályait, mert majdnem elgázolt engem és a 11 hónapos babámat. 

A férfi először csak hebegett-habogott, majd végül fenyegetőzni kezdett. 

Azt mondta, hogy nem csak el fog ütni minket, hanem átharapja a torkunkat is. Ahelyett, hogy elnézést kért volna tőlünk, hogy majdnem balesetet okozott, még neki állt feljebb! Ezután beletaposott a gázba és tovább száguldott – emlékezett vissza az apuka

Másokat is veszélyeztetett

– Kiírtam a helyi Facebook-csoportba a történetünket, hogy a környékbeliek is tudják, hogy van itt nálunk egy ilyen sofőr, és vigyázzanak magukra – mondta.

 – A posztomhoz végül hozzászólt egy hölgy, aki azt mondta, abban az időben, amikor velünk történt ez, ő pont szemben haladt velünk autóval, és ha nem rántja el a kormányt, akkor frontálisan ütköztek volna a férfival… Ő is gyermekkel utazott, neki a hátsóülésen ült a kicsi.

A babát is megviselték az események.

 Szegénykém hajnalig fel sem kelt

 – mesélte. 

– Még a szóváltásokat és a vitákat is nehezen viseli… Nagyon kifárasztotta ez az eset. Remélem senki nem találkozik ezzel az őrülttel, mert másnak nem biztos, hogy akkor szerencséje lesz, hogy még éppen ki tud térni előle… – zárta az aggódó szülő. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek