Armageddon

Közeledik a nukleáris armageddon

2023. március 24. péntek 12:33

Az orosz követ adta ki a figyelmeztetést.

Mintha vakon lépegetnénk a harmadik világháború felé. Vagy már el is kezdődött?

 

Közeledik a nukleáris armageddon – figyelmeztet Oroszország amerikai nagykövete

Anatolij Antonov szerint a szegényített uránnal töltött lőszerek használata során radioaktív por csapódik ki, amely rendkívül mérgező, és rákot okozhat.

Oroszország amerikai nagykövete szerint a nyugati országok a nukleáris armageddon felé terelik a világot azzal, hogy szegényített uránnal töltött lőszereket szállítanak Kijevnek – írja a RIA Novosztyi.

Anatolij Antonov kijelentette, a „felvilágosult” Nyugat, élén Washingtonnal, úgy döntött, az emberiséget veszélyes vonalra tereli,

folyamatosan halálos fegyverek érkeznek Ukrajnába, amelyek civileket, lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat és óvodákat pusztítanak.

A diplomata felhívta a figyelmet arra is, hogy a szegényített uránnal töltött lőszerek használata során radioaktív por csapódik ki, amely rendkívül mérgező, és rákot okozhat.

A NATO jugoszláviai bombázasakor először használt szegényített uránlövedékek veszélyességével kapcsolatban összeegyeztethetetlen szakvélemények és politikusi nyilatkozatok jelentek meg. A NATO szakértői szerint a fegyver nem okozhat semmilyen betegséget, míg szerb orvosok szerint a támadásnak kitett körzetek lakosságának 10%-a már megbetegedett. Több nyugati kutató sem fogadja el a NATO érvelését. A NATO-tagállamok politikusai is összekülönböztek, mert az európaiak aggodalmait az USA visszautasítja.

Nagy-Britannia szegényített urántartalmú lövedékekkel és Challenger 2 harckocsikkal támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban – jelentette be a Annabel Goldie brit védelmiminiszter-helyettes kedden. A páncélolvasztó lőszer rendkívül hatékony a modern páncélozott járművekkel szemben is.

Az ukrán Telegraf értesülései szerint Nagy-Britannia szegényített urántartalmú lőszerekkel támogatja Ukrajnát. A lőszerek rendkívül hatékonyak a modern páncélozott járművek ellen. Nagy-Britannia ugyan nem kívánja egyelőre harci repülőgépekkel támogatni Kijevet, de alternatív segítségnyújtási megoldásképp kész Challenger 2 szegényített urán tartalmú lőszereket szállítani Ukrajnának.

Gyengített urán-tartalmú lövedékekkel a '70-es évek vége óta kísérleteznek, de nagy tömegben az Öböl-háborúban használták először. Rendkívüli hatásfoka miatt tömegesen kezdték gyártani, és megtiltották, hogy a NATO-tagállamokon és Japánon, Ausztrálián és Új-Zélandon kívül más országba exportálják. A bombát tankok és utasaik megsemmisítésére használják. Előállítása olcsó, mert gyengített uránt az erőművek működésekor egyébként is tonnaszámra előállítanak, és páncélozott járművek támadására nincs hatásosabb fegyver. A bomba urántartalma miatt gyorsabb, mint a hagyományos ólomlövedék, és olyan páncélokat is átüt, amelyeket más típusú lövedék nem. Erre azért képes, mert nagyon nagy sűrűsége miatt különösen gyors, becsapódáskor mozgási energiája hővé alakul, és folyékonnyá válik. Az olvadt bomba pedig átolvad a tank páncélján, és felrobbantja azt. A veszélyes por a robbanáskor kerül a levegőbe, a sugárzás pedig a tank közvetlen környezetét, például a túlélők után kutatók egészségét károsíthatja azok szerint, akik nem fogadják el a NATO érveit. Boszniában mintegy 30 000, Koszovóban pedig 10 000 ilyen lövedéket szórtak a NATO gépei.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16049253_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a vég: teljes ukrán megsemmisülés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15693_resized.jpg?avcount=1685635210
origo.hu

Megtudtuk, mi okozta a tengilici tragédiát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16051560_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Puzsér: Nem hiszem, hogy hőst kellene csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem volt az

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16050633_auto_resized.jpg
ripost.hu

A legfontosabb kérdésre találhatták meg a választ Suhajda Szilárd halálával kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16050961_auto_resized.jpg
vg.hu

Videón, ahogy egy csapat serpa lehoz egy malajziai hegymászót az Everest halálzónájából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15692_resized.jpg?avcount=1685635210
origo.hu

Megszólalt titokzatos kapcsolatáról Pásztor Anna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16052571_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. június 2.: a Skorpió megkönnyebbül, a Rák jó hírt kap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15694_resized.jpg?avcount=1685635210
mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16050556_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tízmilliókba kerül a halálhegy megmászása, mégis sokan kifizetik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16049788_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrendítő vallomást tett a kettes stádiumú rákkal küzdő TV2-sztár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/ZCPrE2uZcfT2mSby41RWqMGY8rX2lJqiAvPP4XfAP28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU2YmYwMmMyZDg3MjRjYmY5MjVmNWNhZmJjM2ZkZWM5.jpg
Halálzóna

Percenként már csak egyet léphetett élete utolsó méterein Suhajda Szilárd

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/MI8AEL88R-sr27FH-t1I-QG2ZlVyTLqaPyO5aZj5Auk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdhNjBiZjc5ODk3NDQ0ZjI4OWU4MmE1MzdmZDI1MDNi.jpg
Aktuális

Megdöbbentő öngyilkosság történt Biatorbágyon