Veszély

Életveszélyes jelenet Budapesten: Ijesztő felvétel terjed egy háziasszonyról - videó

K.B.

2023. március 27. hétfő 09:30

Rutinmunkának tűnhet, de nagyon veszélyes az ablaktisztítás. Korábban már több alkalommal is tragédiával végződött, amikor a nők a párkányra állva próbálták meg lemosni az ablakaikat nagytakarítás közben. A közösségi oldalakon mégis felkapottá vált egy háziasszonyról készített videó, melyen az látszik, hogy életveszélyesen takarít.

A felvételen az látható, ahogyan egy háziasszony zokniban - minden biztonsági eszköz nélkül - a párkányon állva tisztítja az ablakokat, miközben alatta sétálgatnak az emberek az utcán. A veszélyes üvegpucolás Budapest VIII. kerületében történt, és egy szemben lakó rögzítette a felvételt. A TikTokra feltöltötte a videó már 16 ezer megtekintésnél jár, azonban a kommentelőknek csak egy része szerint vicces, a többség szerint inkább életveszélyes művelet.

Már több tragédiát is okozott az ablaktisztítást

Bár sokan a tavaszi nagytakarítás keretei között ilyenkor tartják az ablakpucolást, nem árt óvatosnak lenni, ugyanis 2022 szeptemberében Siófokon már tragédia történt belőle, hogy egy nő a harmadik emeleti ablakát a párkányon állva próbálta meg letakarítani. A 46 éves áldozat azonban kibillent az egyensúlyából és lezuhant 3 emelet magasból.

A perceken belül a helyszínre érkező mentősök, és a kiérkező mentőhelikopter bevetésével sem tudták megmenteni az életét.

Budapesten is halálesetet okozott az ablakpucolás

2019-ben még ennél is durvább eset történt Budapesten. Akkor egy hölgy a 10. emeletről zuhant ki ablaktisztítás közben a fővárosi Csontváry Kosztka Tivadar utcában. Az idős asszony, akit mindenki szeretett a lépcsőházban, a helyszínen életét veszítette.

Egy hölgy szerencsésen túlélte a három emeletes zuhanást

A Ripost korábban beszámolt a pécsi Mikó Alexandráról, aki szintén a harmadik emeleti lakásának ablakából zuhant le nagytakarítás közben. A hölgy szerencsére túlélte a balesetet, azonban derék alatt mozgásképtelenné vált. Az ő zuhanása után a húga Vivien nyilatkozott a lapnak az incidensről.

A nővérem, Szandi, a szerelmével, Richárddal, akivel fél éve alkotnak egy párt, úgy döntött, hogy kitakarítanak. S ha már nekikezdtek, megcsinálja az ablakot is… Mindössze egy pillanat műve volt az egész, Szandi kizuhant az ablakon. Hiába sietett a segítségére a barátja, már késő volt. Richárd persze azonnal hívta a mentőket, akik perceken belül megérkeztek és kórházba vitték a nővéremet

 – elevenítette fel a történteket a szerencsétlenül járt nő húga. Majd így folytatta:

Sikerült megmenteni az életét, az állapota javul. A gerince és több nyakcsigolyája is eltört, utóbbiakat már megműtötték. A zuhanás következtében a lépe, a tüdeje, illetve a mája is megsérült, ráadásul a keze is alig mozog, csak az ujjait érzi, ám képtelen mozgatni azokat. Az agya viszont szerencsére nem sérült meg! Segítséggel tud beszélni, enni és inni is…

A fent említett esetek apropóján arra szeretnénk minden olvasónkat kérni, hogy inkább szánjanak több percet a biztonságos előkészületekre, mielőtt ablaktisztításba kezdenek, és semmiképpen sem úgy csinálják, ahogyan a fenti videón látható.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16052079_auto_resized.jpg
origo.hu

Gátlástalanul hazudozott a magyar tévésztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15693_resized.jpg?avcount=1685637608
origo.hu

Megtudtuk, mi okozta a tengilici tragédiát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16048954_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Az orvosok szerint ezt nem élhették volna túl az újszülött ikrek: így néznek ki most

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16052954_auto_resized.png
hirtv.hu

Megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16050643_auto_resized.jpg
life.hu

Felhőszakadás, viharos szél, jégeső: erre a hét vármegyére figyelmeztetést adtak ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16051838_auto_resized.jpg
vg.hu

Az ukrán katonák Bahmut visszafoglalására készülnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16050068_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15694_resized.jpg?avcount=1685637608
mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/Tn14lz1G9mP6xKIXJqzWsRtSESuJ56OmDhAQDn6ZY0g/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5ZmQ5YTNlY2ZiNTQ2YmRiNTgxMDQ2NmQzZmQ0NDBj.jpg
Vita

Sportegyesülete reakciója a „beteg” kislány történetéhez

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/ZCPrE2uZcfT2mSby41RWqMGY8rX2lJqiAvPP4XfAP28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU2YmYwMmMyZDg3MjRjYmY5MjVmNWNhZmJjM2ZkZWM5.jpg
Halálzóna

Percenként már csak egyet léphetett élete utolsó méterein Suhajda Szilárd