Földadó

Összefognak a gazdák, mindent bevetnek Márki-Zay Péter földadója ellen

Létrehozva: 2022.12.06.

Minden lehetséges eszközzel fellépnek a gazdák sarcolása ellen az agrárszervezetek.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen földadóval sújtja a gazdákat, és más baloldali települések ugyanezt tervezik. Mindezzel a magyar gazdákat sarcolnák meg, ráadásul az évszázad legsúlyosabb aszályát követően. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) hiába szólította fel Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy utasítsa el a Márki-Zay Péter által bevezetni kívánt földadót, azt végül a testület november 17-én elfogadta. A két agrárszervezet azonban ezt nem hagyja annyiban, ezért a mai napon petíciót indított a földadó eltörléséért.

 Szél István, a MAGOSZ Csongrád-Csanád megyei elnöke, Jakab István, a MAGOSZ elnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója tájékoztatta a sajtót a földadó eltörléséért indított petícióról. Fotó: Bánkuti Sándor

 

Kérjük, támogassa aláírásával a Magosz és a NAK kezdeményezését a földadó eltörléséről!

– áll az Agrarpeticio.hu oldal élén, amelyet elsőként a Magosz Csongrád-Csanád megyei elnöke látott el kézjegyével. 

A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megsarcolásával az 1950-es évek kuláküldözését idézi

– fogalmazott a Ripostnak Szél István, aki elmondta, hogy a 4 hektárnál nagyobb földterülettel rendelkező minden szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak csaknem 10 ezer forintot kell hektáronként fizetnie, miközben az országot történelmi aszály sújtja, 100 ezer hektárt ért aszálykár

Az adó bevezetését a vásárlók is megéreznék, mivel az megjelenne az élelmiszerek árában, és további drágulást okozna. Vagyis ez nemhogy segítene a legszegényebb rétegeken, hanem épp ellenkezőleg – mutatott rá a NAK elnöke. 

A baloldal bünteti a magyar vidéket politikai elköteleződése miatt 

– hangsúlyozta Győrffy Balázs

A miniszterelnök főtanácsadója arra figyelmeztetett, hogy ha most nem állítják meg a baloldalt, akkor ennek a levét előbb az agrárium, majd minden magyar megissza. 

Hódmezővásárhely csak a kezdet. Amennyiben a baloldal alakítana kormányt Magyarországon, akkor az egész országban bevezetné a földadót 

– figyelmeztetett Nyitrai Zsolt 

Fotó: Bánkuti Sándor

Márki-Zay Péter egyébként régi álmát valósította meg a földadó elfogadtatásával, hiszen már két éve is napirenden szerepelt ez a téma. Akkor azonban még közel sem ekkora összeggel.

Megjött Márki-Zay étvágya: 2020-ban még csak 6 ezer forintot akart kivetni, most már 10 ezret vert keresztül

– mondta el a Ripostnak Jakab István, a Magosz elnöke. 

A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megadóztatásával forrást vonna ki az ágazatból, holott a gazdáknak versenyképeseknek kell maradniuk az Európai Unióban – világítottak rá az agrárvezetők, akik valamennyien hangsúlyozták, hogy emiatt minden lehetséges eszközzel fel fognak lépni a földadó ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek