Tragédia

Hatalmas baklövés a Covid laborban: 20 ember meghalt

Z.A.

Létrehozva: 2022.12.04.

A dolgozók kemény büntetésre számíthatnak.

Aggasztó hír került napvilágra nemrég, miszerint 20 ember halhatott meg, mert több ezer pozitív tesztet negatívnak jelöltek meg, írja a Daily Star.

A Wolverhamptonban található Immensa magántesztelő központ körülbelül 39 000 pozitív Covid-tesztet tévesen negatívnak jelölt meg.

Lehetséges, hogy a téves negatív eredmények miatt 2021 őszén mintegy 55 000 plusz Covid eset fordult elő - derült ki az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vizsgálataiból. Furcsa módon ugyanarról a tesztközpontról van szó, ahol a világjárvány tetőpontján a harcoló alkalmazottakat a padlón fekve fotózták le.

maszk, covid, influenza
Fotó: Pixabay

Az UKHSA szóvivője elmondta: 

Becsléseink szerint a leginkább érintett területeken valamivel több mint 20 további haláleset történhetett. Minden egyes téves negatív teszt valószínűleg valamivel több mint két további fertőzéshez vezetett.  A hibák oka a Covid-19-re vonatkozó PCR-minták pozitív és negatív eredményeinek jelentésére vonatkozó küszöbértékek helytelen beállítása volt.

Az UKHSA becslése szerint a különböző népességcsoportokban a háttérben lévő fertőzési arányok alapján ez a hiba körülbelül 39 000 eredményt jelenthetett tévesen negatívnak, miközben pozitívnak kellett volna lenniük. Az Immensa 1989 millió fontos szerződést kapott 2020 októberében, hogy "a Covid számára a PCR-vizsgálatok mennyiségét növelje a Test and Trace követelményeinek megfelelően". A szokásos pályázati eljárást átugrották, mivel a világjárvány sürgős reagálást igényelt.

Az Immensa egyelőre nem kommentálta a történteket.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek