Támadás

Egy percben a dollárbaloldalról + videó

Létrehozva: 2022.11.11.

Az Egyesült Államokból majdnem kétmilliárd forinttal támogatták ismeretlenek a magyar baloldalt az idei választási kampány idején.

Példátlan választási botrány, a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb külföldi beavatkozási kísérlete – akár így is minősíthető az az akció, amelyben az Egyesült Államokból majdnem kétmilliárd forinttal támogatták ismeretlenek a magyar baloldalt az idei választási kampány idején.

A Magyar Nemzet most egyperces videóban foglalta össze, mit lehet tudni eddig az ügyről. A hivatalos és más adatokból kiderül, hogy egyes amerikai demokrata körök miként garantáltak a hazai baloldalnak a pénz mellett technológiai támogatást és kampányolási ismereteket, stratégiát is az április választások előtt.

 

A jelek szerint megdöbbentő tengerentúli erő mozdult meg az Orbán-kormány megbuktatásáért. 

Az amerikai törekvést kiszolgáló hazai szereplők között Bajnai Gordon volt kormányfő és Márki-Zay Péter azóta elbukott baloldali miniszterelnök-jelölt is felbukkan. 

Az amerikai pénz útját pedig az a Korányi Dávid egyengette, aki jelenleg Karácsony Gergely városházi tanácsadója, korábban Bajnai Gordont látta el tanácsokkal, s egyébként igen jó kapcsolatot ápol a Soros Györgyhöz köthető globális hálózattal.

A Magyar Nemzet videóösszeállításában szereplő információk, összefüggések egy Magyarország szuverenitását súlyosan sértő külföldi próbálkozásról árulkodnak. A részletek világossá teszik, miért is vizsgálódik az ügyben a magyar titkosszolgálat, a rendőrség és az adóhivatal.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek