Állatmentés

Tűző napon, egy árokba hajítva találták meg a kiskutyákat Szentesen

2022. július 5. kedd 17:30

Tűző napon, egy árokba dobva találtak 8 kölyökkutyát Szentes határánál múlt pénteken.

Forrás: Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány

Egy arra járó nő vette észre a kutyusokat, akiket az árokba dobtak a hatalmas hőségben. A nő azonnal segítséget kért több menhelytől is, viszont azok elutasították a befogadásukat férőhely hiánya miatt. Szerencsére a Szentesi Természet és Vadvédelmi Mentőközpont készségesen a segítségükre sietett. Felkerestük a Központot, hogy érdeklődjünk a kutyák állapotáról. 

– Délután 4 óra magasságában érkeztek hozzánk a kutyánk, teljesen kimerülten és kiszáradva – meséli Apavári Györgyné, a mentőközpont munkatársa.

Dr. Lehoczky János főállatorvos látta el az állatokat, visszahűtötték őket, némelyikük infúzióra is szorult, majd mind a nyolc állaton elvégezték a féregtelenítést is.

– Mi ugye leginkább természetben élő vadállatokkal és madarakkal foglalkozunk, tehát nekünk is teljesen új volt ez a helyzet – mondja.

Egy átlagos menhelyen a beérkező állatokat két hét karanténban tartják, ez idő alatt pedig megkapják az összes kötelező oltást is. Ebben az esetben ez nem volt megoldható, viszont nagyon szerették volna, ha felelős gazdikhoz kerülnek a kutyusok, ezért mindent megtesznek azért, hogy biztosan az összes szükséges oltást megkapják.

– Minél hamarabb megpróbáljuk gazdisítani őket, ami nagy örömünkre sikerül is, hiszen nyolc kutyából már csak kettő vár egy szerető gazdira. Viszont az az egyetlen kikötésünk, hogy ha elviszik a kutyusokat 48 órán belül a központ ellátó orvosához vigyék el beoltatni őket, hogy legyen róla papíros bizonyíték, hogy megkapták a kötelező oltásokat, orvosi igazolás formájában – teszi hozzá.

A hat gazdisodott kutyusból négyet helyiek fogadtak örökbe, aminek kifejezetten örülnek az ott dolgozók, hiszen így nyomon tudják majd követni az életútjukat. 

Nagyon gyakoriak az ilyen esetek, mivel nagyon sok a szaporító, illetve az emberek nagyon felelőtlenül nem ivartalanítják a kutyáikat, pedig ez az ő felelősségük lenne. Pont emiatt, a Szentesi Mentőközpont is szeretne felkészülni az ilyen esetekre, jelenleg egy külső kórtermen dolgoznak, hogy minél több állatot tudjanak ellátni és befogadni, amire adományokat is gyűjtenek. Arra kérik az állatbarátokat, hogy aki tud, az segítsen nekik ebben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tölti szabadságát Orbán Viktor - fotó

origo.hu

Szexi edzős videót tett közzé Dallos Bogi

life.hu

Sári Évi elárulta, miért nincs se férje, se gyereke

vg.hu

Nem kellett hozzá sok, hogy a kínai és tajvani hadihajók öszecsapjanak

ripost.hu

Kiégett a kertben a fű? Ne pánikolj, itt a megoldás!

mandiner.hu

Büntetést kapott a Ryanair: 300 millió forintot kell fizetnie a légitársaságnak

travelo.hu

Videó: Félelmetesen alacsonyan suhant el az emberek feje felett a Wizz Air gépe

borsonline.hu

Brutális gyilkosság Bécsben: halott anyjukkal és nővérükkel éltek egy napig a kisfiúk

borsonline.hu

Három megye ússza meg mindössze, kiadták a vészjelzést

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

Tragédia

Kétéves kislány fulladt a Balatonba - egy pillanatra engedték el a szülők a matracot

Rezsi

Újabb megszorítások lesznek Európában Brüsszel elhibázott szankciói miatt