Tragédia

„Mindez elkerülhető lett volna” – belehalt a szülésbe a fiatal édesanya

Bors

Létrehozva: 2022.04.05.

Hatalmas hibát vétettek az orvosok, amikor nem adtak teljes körű tájékoztatást az édesanyának. Emiatt vesztette életét a szülészosztályon.

Egy édesanya meghalt második gyermeke születése közben. Az orvosok ugyanis elfelejtették közölni Lucy Howellel, hogy a természetes szülés ezúttal túl kockázatos lenne a számára.

A mérnökként dolgozó Lucy első gyermekét, Rosie-t császármetszéssel hozta világra. Majd speciális műtéten vett részt, hogy a hegeket eltüntesse a testéről. Négy évvel később a 32 éves anyuka természetes úton próbálta megszüli Pippa nevű babáját. De tragikus módon a szülés közben megrepedt a méhszája, és bár lánya túlélte, ő sajnos elhunyt. Az orvosok még kísérletet tettek az újraélesztésére, de nem jártak sikerrel.

- Nem hiszem, hogy bárki bármit is tehetett volna az újraélesztéssel kapcsolatban. De szeretném megérteni, hogyan jutottunk el idáig. Úgy gondolom, hogy vannak kérdések a vajúdással kapcsolatban, és hogy mindez elkerülhető lett volna, ha nem természetes úton szül – árulta el az elhunyt anyuka egyik családtagja.

Howell asszony családjának elmondták, hogy a boncolás a halál okaként méhrepedést és magzatvízembóliát állapított meg.

A családja válaszokat követel az NHS-től, mondván, hogy ellentmondásos tanácsokat kapott a természetes szülés kockázatairól. Remélik, hogy a teljes körű vizsgálat megállapíthatja, hogy a nő túlélte volna-e, ha alternatív szülési módot - például császármetszést - választ.

- Odaadó anya és csodálatos ember volt, aki sok embernek fog minden nap fájdalmasan hiányozni. A családjának és nekem is sok kérdésünk van Lucy halálának körülményeivel kapcsolatban. Reméljük, hogy a vizsgálat segíteni fog abban, hogy választ kapjunk ezekre a kérdésekre – tette hozzá a gyászoló özvegy, Matthew.

A halottkém is bírálta a winchesteri Royal Hampshire megyei Kórházat, amiért még nem adott őszinte magyarázatot a történtekre.

(VIA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek