Háború

Mellbevágó: kislánya hátára írta fel elérhetőségeiket az ukrán édesanya, arra az esetre, ha meghalna

Ripost

Létrehozva: 2022.04.06.

Módosítva: 2022.04.06.

Már több ezren követték a kreatív édesanya példáját és különböző módokon látták el gyermekeiket a családtagok elérhetőségével.

A 33 éves Sasha Makoviy a hátára írta fel Vira nevét, születési dátumát és a család telefonszámát, amikor a férjével együtt az orosz invázió első napján menekülni kényszerültek kijevi otthonukból, miközben attól tartottak, hogy a fővárost elfoglalják. Lánya kabátjába is tett egy kézzel írt kártyát, hasonló adatokkal. Be akarta biztosítani gyermekét, hogy a mentősök vagy a rendőrök mindenképp vissza tudják juttatni a családjához bármi történjék is.

- Úgy gondoltam, ha én meghalok, akkor is meg tudják találni a családját. Talán találni fog néhány ismerős embert, akik gondoskodhatna róla. Úgy döntöttem, hogy felírom az információkat Vira hátára, mert nagyon félek. Ő a legértékesebb az életemben, ezért nem tudom elképzelni, hogy elveszítenénk egymást – magyarázta nem mindennapi ötletét az aggódó ukrán édesanya.

Az édesanya megosztotta a fotóját a közösségi médiában, aminek hatására más ukrán szülők is példát vettek róla. Néhányan a csemetéik ruhájába varrták be az elérhetőségeiket, mások karkötőt készítettek a vészhelyzeti számokkal, míg mások szintén a kabátzsebbe rejtettek egy cetlit. 

- Annyira hihetetlen, hogy a 21. században ilyesmit kell tennem. Ez hihetetlen, ez annyira szörnyű – tette hozzá az elkeseredett édesanya.

Sasha elmesélte a Mirror oldalának, hogy Franciaországban sikerült új otthont találniuk. Nagyon kedvesen fogadták őket az emberek és rengeteg segítséget kaptak, de még mindig szoronganak az átélt borzalmak miatt. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek