Aktuális

Amatőrök és profik verselnek a hétvégén – vajon kik lesznek a jobbak?

Bors

2021. november 19. péntek 10:45

November 21-én 18 órai kezdettel rendezik meg az idei Versünnep gálaműsort a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében. Az izgalmas produkciókat és különleges meglepetések tartogató esemény személyesen, illetve a Versünnep YouTube csatornáján is megtekinthető lesz.

Az idei év sem múlthat el Versünnep nélkül, idén is több eseményt rendeztek már, legközelebb a Versünnep Gála 2021-et. A 2005-óta tartó eseménysorozat egyik kiemelt programjának most a Nemzeti Színház Kaszás Attila Terme ad otthont, november 21-én 18 órai kezdettel.

Az idei felhívásra közel száz amatőr és profi versmondó, előadóművész jelentkezett Magyarországról, Erdélyből és Felvidékről egyaránt. A Versünnep Alapítvány 2021-ben Pilinszky János és Mészöly Miklós munkássága előtt tiszteleg és az ő műveik előadásával pályázhattak a versszeretők. A gála résztvevőinek produkcióit a kiváló szakmai zsűri értékelése színesíti a különleges esten; a szakmai testület elnöke Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, Kubik Anna Kossuth-díjas színművész, Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, Weinberger Attila zeneszerző, énekes és lemezproducer és Kolti Helga színművész, rendező, a Magyar Kultúra Lovagja, a Versünnep Alapítvány elnöke, aki számost érdekességet árult el a vasárnapi eseménnyel kapcsolatban. 

Izgatottan készülünk a Versünnep Gálára! 🤩 Gyertek velünk, jelezzétek részvételeteket a Facebook eseménynél és a szervezes.versunnep@gmail.com címünkön is! 👍👉https://www.facebook.com/events/2791184537846802/

Posted by Versünnep Fesztivál on Tuesday, November 16, 2021

– Szerencsére a pandémia se vette kedvét a fiataloknak, hogy jelentkezzenek a Versünnepre. Közel száz egyéni nevezés érkezett idén. Ezekben a rendhagyó időkben, rendhagyó eseménnyel, egy különleges gálaesttel készültünk a költészet szerelmeseinek, ahol a professzionális művészek mellett meghívást kaptak a legjobb amatőr versenyzők is, akiket az elődöntőkön nyújtott teljesítményük alapján választott ki a szakmai zsűri. Az évfordulós költők alkotásaiból összeállított műsort láthatnak az érdeklődők. Ezen az ünnepen nem lesznek helyezések, itt mindenki nyerni fog. Az idei év Pilinszky János és Mészöly Miklós munkássága köré épült. Személy szerint nagyon vártam már ezt az esztendőt, ugyanis szívemhez közelálló alkotásokról beszélhetünk. Csodálatos életművel rendelkeznek az évfordulós költőóriások és az eddig látott produkciók alapján az idei indulók lubickoltak az említett nagyságok műveiben. Már tavaly is, a koronavírus-járvány kitörésekor érzékeltem, de az idei évben egyértelműen látszott, hogy a válogatókon és az elődöntőkben is a versenyzők kivétel nélkül nagyon magas színvonalú teljesítményt nyújtottak. Tökéletes visszaigazolása annak, hogy az emberek a pandémia alatt újra megtanultak belülről dolgozni, felfedezni a kreativitásukat és erről nem is kéne leszokniuk majd a járvány után se – mesélte Kolti Helga, aki azt is elárulta, hogy különleges meglepetéssel is készülnek a gálaest nézőinek. 

– Meghívtunk három fiatal, kortárs költőt, akik a gálaest alatt fognak egy-egy költemény elkészíteni Pilinszky és Mészöly után szabadon. Persze ebben azért lesz némi megkötés. Idén is, mint minden évben, a célunk az, hogy ünneppé nemesítsük ezt a napot. Minden nehézség ellenére nem múlhat el a 2021-es év, hogy ne tisztelegjünk a magyar költészet nagyságai előtt – tette hozzá a Versünnep Alapítvány elnöke. 

Az esemény nyilvános, de regisztrációhoz kötött, valamint a hatályos járványügyi szabályozások figyelembevételével kerül megtartásra. Regisztrálni a szervezes.versunnep@gmail.com e-mail címre elküldött adatokkal lehet. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak személyesen, illetve a Versünnep facebook oldalán online streamen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609552_auto_resized.jpg
origo.hu

Egy különleges felfedezés: el lehet pusztítani a kórházi baktériumot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11621_resized.jpg?avcount=1675102507
borsonline.hu

Megtörten nyilatkozott a Nagykőrösnél vonat elé lépő lány vőlegénye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609179_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sztárban sztár - Újabb versenyzőkről rántotta le a leplet a TV2

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15610479_auto_resized.png
hirtv.hu

Radar - Gyerekbántalmazás az újpesti gyermekotthonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15607751_auto_resized.jpg
life.hu

Péniszek takarják az RTL sztárjának melleit: ismét extrém szerelésben tűnt fel (18+)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15610019_auto_resized.jpg
vg.hu

Paprikaföldekről jött, műkörmökből csinált milliárdokat Jákob Zoltánt, a Nagy Ő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11628_resized.jpg?avcount=1675102507
origo.hu

Apró melltartóban fotózta magát Berki Mazsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609799_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

6 egészséges nass, ha valami édesre vágysz fogyókúra alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609039_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az öngyilkos lány vőlegénye: Barbi 12 éves korától intézetben élt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606228_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megrekedt lélek vagyok" - szívszaggató levelet írt, majd vonat elé lépett a modell szépségű lány Nagykőrösön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11620_resized.jpg?avcount=1675102507
she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/pbBwaI841SO8MA9hsalrSPX3Baai1kECpFvUd5gVhWE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQyMDJhODQ4YTc2ODRiNzY5ZDExZWVlNzk4ZDg2MDJm.jpg
Kvíz

Kevés ember tudja mindre a jó választ: Te tudod , hogy mit jelentenek ezek a szavak?

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/-LnXV8-WW_clyONOHW2IjnCgDgyR5he8sMbArRXSBLA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEyYzk1ZDhkOTcwZDRjNTc5NDA3OTNhZTgwZjhkNGEx.jpg
Fájdalom

Megszólalt a nagykőrösi öngyilkos lány nagymamája: Napokig nem tudtam. hogy az unokám meghalt!