Aktuális

Szörnyű baleset egy Somogy megyei útépítésen, levágta a gép a munkás egyik testrészét

Bors

Létrehozva: 2021.11.17.

Apá és fia miatt súlyos munkahelyi baleset történt egy útépítésen.

Az apa cégvezetőként, míg fia művezetőként dolgozott abban az építési vállalkozásban, amely egy Somogy megyei útépítésen dolgozott. A baleset napján a fiú egy olyan hidraulikus kotrógéppel dolgozott, amelyre jogosítványa nem volt, erről pedig az apja is tudott.

A munkagéppel fel akart állni egy munkás által vezetett trélerre, aki a rámpán állva segítette. Amikor észrevette, hogy az eszközök, amivel a rakományt rögzítették, a tolólap útjában vannak, jelzett a fiúnak, hogy álljon meg.

A gázpedálról ugyan elemelte a lábát, a munkagép tovább ment, mivel egy üdítős flakon a gázpedál és a kezelő fülke szélvédője közé szorult. A fiú bepánikolt, és próbálta megállásra bírni a gépet, ösztönösen a gémet működtető pedálra lépett.

Ettől a markolókanál leereszkedett, és odaszorította a munkás bal kézfejét a kotrógép tolólapjához. A baleset következtében az egyik ujja olyan súlyosan megsérült, hogy azt amputálni kellett.

A cégvezető ezután a baleset kivizsgálásával megbízott egy munkabiztonsági szakembert, akit rávett arra, hogy visszadátumozva készítsen munkahelyi kockázatértékelést.

A cégvezető és a munkabiztonsági szakember ellen ezért hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt is vádat emelt az ügyészség.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a kotrógépet kezelő vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés, a cégvezetővel szemben pénzbüntetés kiszabására, míg a munkabiztonsági szakemberrel szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek